Nuorisotila Pleissi ja Sipoon opisto muuttavat Söderkullassa ensi vuonna

Rakennuksessa on tällä hetkellä käynnissä pintaremontti, jossa tarkoituksena on tehdä modernit ja toimivat tilat tuleville käyttäjille. Remontin toteuttaa kunnan Toimitilat -yksikkö. Lähtökohtana on muuttaa vanha koulumaailma vapaa-aikaansa viettäviä nuoria ja opiston käyttäjiä miellyttäväksi. Myös tilojen uusi kalustus mietitään toimintaan sopivaksi. Kalusteet pyritään lähtökohtaisesti hankkimaan kunnan sisäisen kalustekierron kautta ekologisista syistä. Tekstiilipintaiset kalusteet uusitaan muutossa kokonaan.

Uusiin tiloihin kuuluu iso piha-alue, jossa on pelikenttiä, leikkivälineitä ja oleskelutilaa. Nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg kokeekin erittäin hyväksi sen, että myös piha-alueella on tulevaisuudessa mahdollista järjestää toimintaa. Opintien parkkipaikalla on runsaasti auto- ja mopopaikkoja sekä pihassa pyöräpaikkoja tarjolla kävijöille. Rakennus on esteetön.

Etelä-Sipoon koulukeskuksen päärakennuksen käyttöä on pyritty vähentämään viime vuosina, minkä takia Sipoon opistolle tehdään myös uudet tilat Punahilkkaan. Opiston suunnitteluopettaja Pirjo Pentti kertoo, että uusissa tiloissa on mahdollista järjestää opiston liikunnan päivätoimintaa tulevaisuudessakin. Kunnostetut ja terveet tilat tulevat tarpeeseen.

Nuorisotila Pleissin tämänhetkiset tilat vaatisivat lähivuosina laajaa kunnostusta. Nykyiset tilat ovat epäkäytännölliset nuorisotoimintaan, eivätkä täytä esteettömyysvaatimuksia. Nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg kokee tulevat uudet tilat huomattavasti tarkoituksenmukaisemmiksi kuin nykyiset.

Nuorisopalvelut ja Sipoon opisto tiedottavat itse tarkemmista muuttoajankohdista ja muuton vaikutuksesta toimintaan lähempänä muuttoajankohtaa. Muutto ei vaikuta Sipoon opiston toimintoihin alueen kouluilla ja muissa toimipisteissä.

Lisätietoja:
Henna Martikainen
Asiakaspalvelupäällikkö
Sipoon kunta / Toimitilat
Puhelin 050 383 0793
henna.martikainen@sipoo.fi

Viimeksi muokattu 05.07.2022