Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle haetaan kahvilayrittäjää

Sipoon kunta avaa haun yrittäjän löytämiseksi uudelleen, sillä vallitsevan tilanteen takia vuokraa on tarkasteltu uudelleen. Sipoon kunta pyytää kaikkia sote-aseman kahvilan liiketoiminnan pyörittämisestä kiinnostuneita toimittamaan 10.11.2020 mennessä vapaamuotoisen liiketoimintasuunnitelman. Lopullisen päätöksen yrittäjästä tekee Kiinteistöosakeyhtiö Jussaksentie 14:n hallitus. Valitulle yrittäjälle ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti. Kaikkien jo hakemuksensa jättäneiden hakemukset ovat mukana edelleen, jollei muuta sovita.

Kahvilan vuokraaminen:
– Arvioitu käypä vuokra on noin kuusisataaviisikymmentä (650) euroa + Alv per kuukausi. Vuokra sisältää vesi-, sähkö- ja jätekulut.
– Vallitsevan pandemiatilanteen takia ensimmäiset 6kk myönnetään yrittäjälle vuokrasta hinnanalennusta 50 %, jonka jälkeen pandemiatilanteen mukaisesti alennuksen jatkosta voidaan neuvotella. Pandemiatilanteen takia kahvilatoiminnan aloitus siirretään 2021 (tammi-helmikuu).
– Vuokrattava alue on noin 53.3m2, sisältäen 24 paikkaisen asiakastilan + terassin, varsinaisen kahviotilan ja lämpimän varaston 11.5 m2. Pohjakuva liitteenä.
– Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva.
– Yrittäjä vastaa itse asianmukaisista luvista (esim. terveystarkastajien käyttöönotto- ja lupaprosessi, hygieniapassi)
– Arvostamme kokemusta aiemmasta vastaavan liiketoiminnan pyörittämisestä.
– Arvostamme, mikäli yrittäjällä on mahdollisuus palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla kielillä.
– Aiempaa liikevaihtoa/myyntiä ei ole mahdollista arvioida, sillä toiminta on aiemmin järjestetty kunnan sisäisenä työllistämistoimintana.

Kahvilan toiminta:
– Toivottu aukioloaika arkisin, noin klo 7–16. Aamu ja lounas ajat ovat tärkeimmät, sillä laboratorio-toiminta painottuu aamuun.
– Ei valmistuskeittiötä, kyseessä vain lämmityskeittiö.
– Valikoimaan on aiemmin kuulunut kahvilatuotteiden lisäksi myös ns. kevytlounasta on tarjottu (esim. lämmitettävä valmiskeitto, salaatti, jossa ei ole kypsennettäviä raaka-aineita).
– Kahvilan kalustoon kuuluvat salin kalusteet, terassin kalusteet, uuni ja liesi, kahvinkeitin, jääkaappipakastin, kylmälevy, vitriini kylmäkaapeilla, automaattinen vesihana, pyöreä tarjoiluhylly.
– Laitteisiin tehdään vuokranantajan toimesta huolto ennen vuokralaisen aloittamista. Vuokralainen vastaa vuosihuolloista toiminnan aikana. Laitteiden käyttöiän päättyessä uusimisvastuu on vuokranantajalla

Pandemiatilanteen aiheuttamat rajoitteet ja epävarmuustekijät:
– toiminta tulee suunnitella sellaiseksi, että tartuntariskit pysyvät alhaisina. Tämä tarkoittaa esimerkiksi asiakaspaikkojen rajaamista, take away, tuotteiden annostelua/antamista, pintojen puhdistamista, käsien desinfiointia ja muita sopivia keinoja.
– Yrittäjän on huomioitava, että Sipoon kunta saattaa tartuntatautisyistä joutua rajoittamaan toiminnan vain talon sisäisiin asiakkaisiin tai jopa sulkemaan toiminnan väliaikaisesti. Toistaiseksi sotetalossa asiointi vain hengityssuojainten kanssa ja rajoitetut asiakaspaikat käytettävissä.
– Tartuntatautisyistä johtuva liiketoiminnan rajoittaminen kirjataan vuokrasopimukseen.

Kiinnostuneiden on mahdollista tulla tutustumaan kahvilaan 4.11.2020 klo 14–15. Käytäthän maskia, tulethan paikalle täysin oireettomana ja huomiothan hyvän hygienian sekä turvavälit. Tilanteen muuttuessa, näyttö voidaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla.

Liiketoimintasuunnitelma tulee toimittaa sähköisesti 10.11.2020 mennessä Sipoon kunnan elinkeinoyksikölle, osoitteeseen henna.piilo@sipoo.fi.

Lisätietoja kahvilasta ja liiketoimintasuunnitelman jättämisestä antaa yrityskoordinaattori Henna Piilo. Yhteystiedot: henna.piilo@sipoo.fi, puh. 040 480 8529

Nikkilän sotetalon pohjakuva
Nikkilän sotetalon pohjakuva

Viimeksi muokattu 05.07.2022