Nikkilän keskusurheilukentän perusparannus alkaa

Nikkilän keskusurheilukentän perusparannustyöt alkavat huhtikuun alussa. Parannustöiden on suunniteltu valmistuvan loppukesästä 2023. Töiden aikana keskusurheilukenttä on pois käytöstä. 

Peruskorjaushankkeessa on tarkoituksena uusia yleisurheilusuorituspaikkojen kestopäällysteet, alusasfaltit ja rakennekerrokset. Myös juoksuratojen pintakuivatuskouru uusitaan. Suorituspaikat uusitaan nykyisten mitoitusten ja vaatimusten mukaisiksi. 

Kentälle rakennetaan kaksi kiertävää juoksurataa lisää, kaarresädettä (36 metriä) ei muuteta. Takasuoralle rakennetaan lähtötasku juoksun pikamatkoja varten. Peruskorjauksen jälkeen kentällä on kahdeksan kiertävää (400 metrin) juoksurataa sekä 8-rataiset pikajuoksusuorat (100 metriä ja 110 metriä) etu- ja takasuoralla. Vesieste sijaitsee heittosegmentissä juoksuratojen sisäpuolella.  

Lisäksi kentällä tulee olemaan kiekon- ja moukarinheittokehä ja -häkki, kuularinki, kaksi keihäänheittopaikkaa, seiväshyppypaikat (neljä seiväskuoppaa), korkeushyppypaikka sekä pituushyppy- ja kolmiloikkapaikat molempiin suuntiin. Suunnittelussa on huomioitu esteetön kulku urheilukentälle. Kentän ympärille asennetaan 1,2 metriä korkea elementtiaita. Nikkilän keskusurheilukentän urakoitsijaksi on valittu Unisport Infra Oy. 

Kenttää ympäröivät lehti- ja havupuut sekä päätyjen huonokuntoiset orapihlaja-aidat poistetaan. Perusparannuksessa kentän läheisyyteen istutetaan uutta kasvillisuutta. Kasvillisuuden uusimisella ennaltaehkäistään uudistetun yleisurheilukentän pinnan vaurioituminen sekä vähennetään puista tulevaa muuta haittaa, muun muassa oksia ja lehtiä. 

Nikkilän keskusurheilukentän perusparannuksen kustannuksiin on varattu noin 1,22 miljoonaa euroa. 

Peruskorjauksen aikana urheilukenttä on pois käytöstä 

Peruskorjauksen aikana yleisurheilukenttä ja nurmikenttä ovat pois käytöstä. Kentän vieressä olevat ulkokuntoiluvälineet on siirretty kentän läheiselle paikoitusalueelle. Uudella paikalla ulkokuntoiluvälineet ovat normaalisti käytössä koko työmaan ajan. Kaikki muu toiminta on siirretty pois kentältä korjauksen ajaksi. 

Peruskorjaushanke ei tule vaikuttamaan jäähallin toimintaan. Lisäksi keskusurheilukentän takana oleva hiekkakenttä on normaaliin tapaan käytössä. 

 

 

Viimeksi muokattu 03.04.2023