Nikkilä-Söderkulla kevyen liikenteen väylän suunnittelu käyntiin – merkittäviä udelleenpäällystyksiä tulossa tiestöön

-Juuri näiden teiden kunto ja myös monet muut hankkeet ovat olleet esillä tapaamisissamme ELY-keskuksen kanssa viime vuosina. Olemme kiitollisia, että ELY-keskus on kuullut kunnan viestin, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta sanoo.

Sipoon kunnan edustajana tapaamisissa mukana ollut valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman kuvaa ELY-keskuksen panostuksia valtion maanteihin Sipoossa yhteiseksi työvoitoksi.

– Olemme tehneet neljän vuoden ajan periksiantamatonta vaikuttamistyötä, jotta Sipoon pääväylät saadaan kuntoon, liikenneturvallisuutta parannettua varsinkin risteyksissä sekä kevyen liikenteen väylähankkeita eteenpäin. Nyt työ tuottaa tulosta. Kiitos kaikille sipoolaisille aktiivisuudesta, Vestman sanoo.

Tiestön kunnon lisäksi esillä on ollut esimerkiksi Öljytien ja Brobölentien liittymän suunnittelun tilanne ja aikataulu. Vaarallisen risteyksen parannuksen suunnittelun aloittamista on onnistuttu aikaistamaan siten, että sen suunnittelu on alkamassa tänä vuonna ja rakentaminen vaiheittain siten, jotta liikenneturvallisuutta saadaan parannettua mahdollisimman nopeasti. Risteykseen on tulossa parannuksessa muun muassa liikennevalot, lisäkaistoja ja järjestelyt kevyelle liikenteelle.

-On ilahduttavaa, että Söderkullantien parannus ja asfaltointi toteutetaan tänä vuonna. Samaan aikaan on suunnattoman tärkeää, että liikenneturvallisuutta parannetaan Öljytien ja Brobölentien risteyksessä ja että risteykseen tullaan rakentamaan myös alikulku kevyelle liikenteelle, tapaamisissa kuntaa edustava kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist sanoo.

Nikkilä−Söderkulla-välin kevyen liikenteen väylän suunnittelu käyntiin

Sipoon kunnan edustajat tapasivat ELY-keskuksen edustajia viimeksi 22. maaliskuuta ja keskustelivat liikenteen ajankohtaisista asioista. Esillä tapaamisessa oli erityisesti tarve kevyen liikenteen väylälle Nikkilän ja Söderkullan välille.

Sipoon kunnan edustajat kunnanjohtaja Mikael Grannas, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist toivat esille Sipoon valtuuston vahvan tahtotilan toteuttaa Nikkilä-Söderkullan kevyen liikenteen väylä palvelemaan kasvavaa Sipoota ja aloittaa sen suunnittelu jo tänä vuonna.

Viimeksi muokattu 06.04.2021