Mrec Investment Management rakennuttaa uuden logistiikkakeskuksen 3PLogistiikalle Sipoon Bastukärriin

-Olemme iloisia, että uusien kohteiden kehittäminen jatkuu hyvässä tahdissa. Olemme onnistuneet tiukassa aikataulussa neuvottelemaan tontin luovutuksesta Sipoon kunnan kanssa sekä allekirjoittamaan vuokra- ja urakkasopimukset uudishankkeelle, jota ohjaa kunnianhimoiset ESG tavoitteet suunnittelusta toteutukseen, toteaa Elsi Luhtanen Mrec IM:stä.

-Kaikkien osapuolten ennakoiva ja avoin toiminta on mahdollistanut kunnianhimoisen aikataulun toteutumisen myös Sipoon kunnan osalta. Uusi logistiikkakeskus täydentää hyvin Bastukärrin aluetta ja vahvistaa edelleen Sipoon kunnan elinvoiman myönteistä kehittymistä. Olemme iloisia myös, että voimme toivottaa tervetulleeksi 3PLogistiikan Sipooseen, kommentoi Sipoon kunnan yhdyskuntajohtaja Albert Andersson.

Pitkäaikainen, Green Lease -tavoitteiden mukainen vuokrasopimus 18.000 m² logistiikkakeskuksesta allekirjoitettiin 3PLogistiikka Group Oy:n kanssa lokakuussa 2023.

-Ehdimme jo tovin etsimään ratkaisua voimakkaasti kasvavaan kysyntäämme ja olemme innoissamme, että hanke on vihdoin käynnistynyt. Keskuksen sijainti Bastukärrin logistiikka-alueella on erinomainen, sillä kohde on päivittäistavaraketjujen keskusvarastojen välittömässä läheisyydessä. Vuosaaren sataman läheisyys takaa lyhyet siirtomatkat merikonteille ja verkkokauppalähetykset saavuttavat nopeasti suuren populaation, kertoo 3PLogistiikka Groupin toimitusjohtaja Jussi Örn. 

Rakentaminen, josta vastaa Tekova Etelä-Suomi Oy, on alkanut joulukuussa 2023 ja kiinteistö valmistuu vuoden 2024 lopussa.

-On ilo olla toteuttamassa hanketta yhdessä Mrec IM:n ja 3PLogistiikan kanssa. Vahvana logistiikkarakentamisen osaajana olemme voineet tuoda lisäarvoa kokonaisuuteen. Tämän ansiosta käyttäjän tarpeiden huomioiminen yhdessä tilaajan ESG-ohjurien ja budjetin kanssa on voitu sovittaa optimaalisesti yhteen ja lopputuloksena on laadukkaat täsmäratkaisut. Tekovalle projekti on hieno yhteistyön jatkumo Mrec IM:n kanssa, sanoo Tekovan toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä. 

Kiinteistö toteutetaan EU taksonomian mukaisesti, A-energialuokkaan ja kohteelle haetaan BREEAM Excellent -sertifiointi. Mrec IM vastaa koko uudishankkeen toteutuksesta sekä kiinteistön varainhoidosta sen valmistuttua.

Rakentaminen on käynnistynyt

3PLogistiikka Groupin uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen on käynnistynyt. Yhtiön historian suurin satsaus on vastaus Uudenmaan ja etenkin pääkaupunkiseudun merkittävästi kasvaneeseen ulkoisten logistiikkapalveluiden kysyntään. Vuoden 2025 alussa käynnistyvällä logistiikkakeskuksella tavoitellaan hiilineutraaliutta.

Sisälogistiikan palveluita tarjoava 3PLogistiikka-konserni on kasvanut 10-vuotisen historiansa aikana noin 20 % vuotuista tahtia ja palvelee tätä nykyä yhdeksän logistiikkakeskuksen turvin kuudessa kaupungissa Suomessa ja Virossa. Pääkaupunkiseudun voimakkaana jatkuneen kysynnän kasvu loi yhtiölle mahdollisuuden ottaa merkittävä kasvun askel entuudestaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevien toimipisteiden jatkoksi.

Olemme iloisia, että hanke saatiin nopeasti käyntiin ja työmaa on jo hyvässä vauhdissa, toteaa kiinteistöprojektista vastaava 3PLogistiikka Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Kammonen.

Kokoluokaltaan noin 190 000 m3:n kokoinen keskus vastaa tilavuudeltaan esimerkiksi noin 300:aa padel-häkkiä. Logistiikkakeskuksen tekniset ratkaisut ja päästöttömät energialähteet mahdollistavat osaltaan tavoitteena olevan hiilineutraalin toiminnan. Sipoon kunnalle satsaus on myönteinen, sillä toimipiste tulee valmistuessaan työllistämään noin 50–100 henkilöä.

3PLogistiikka palvelee laajasti erilaisia kaupan alan, rakennusalan ja teollisuuden toimijoita sekä maahantuojia ja verkkokauppoja.

Kuva: Suunnitteluhuone Oy

Havainnepiirros logistiikkakeskuksesta. Aidan takana parkkialue, lastausalue ja rekkoja. Taustalla iso rakennus.

Viimeksi muokattu 17.01.2024