Miili ja Miilin alue tulevat nimiksi Söderkullan sivistysrakennukselle ja alueelle

Erilaisia nimiehdotuksia jätettiin 36 kappaletta, ja niistä 31 nimiehdotukseen oli kirjattu myös perustelut. Nimiehdotuksia etsintäkuulutettiin kunnan virallisissa tiedotuskanavissa, kuten verkkosivuilla, ja myös Wilman kautta. Ehdotuksia oli mahdollisuus jättää 10.5.-28.5.2021.

Kunnan nimistötoimikunta sai kaikki saapuneet ehdotukset tiedoksi ja antoi kannanottonsa ehdotuksista ennen sivistysvaliokunnan käsittelyä. Nimistötoimikunnan kannanoton mukaan niminä voisivat olla esimerkiksi Miilin talo (Miilis hus tai Miilihuset), Neiti Miilin alue (Fröken Miilis område) tai Miilin alue (Miiliområdet). Sivistysosaston johto päätti yksimielisesti ehdottaa sivistysvaliokunnalle nimiä Miili ja Miilin alue (Miiliområdet), koska ne ovat lyhyitä ja ytimekkäitä nimiä sekä tuntuivat toimivilta sekä suomeksi että ruotsiksi. Sivistysvaliokunta hyväksyi ehdotuksen.

Rakennukselle etsittiin uutta nimeä, koska Sipoonlahden koulun rakennusta on laajennettu, eikä vanha nimitys ”Sipoonlahden koulu” enää kuvaa rakennuksen käyttöä. Nykyään sen sisällä toimivat muun muassa Sipoonlahden koulu, Sipoonlahden esiopetus, Söderkulla skola, Söderkulla förskola, Sipoon opisto sekä lukuisia vapaan sivistystyön toimijoita, muita ryhmiä ja yhdistyksiä. Talosta on laajennuksen jälkeen ja toiminnan monipuolistuttua tullut Nikkilän Sydämen kaltainen kaksikielinen monitoimijatalo. Sipoonlahden koulun nimi säilyy ennallaan, mutta rakennuksen nimi on nyt Miili.

Samalla koko kampusalueen nimeksi tulee Miilin alue. Alueella toimivat koulut, päiväkodit ja vapaa-ajan toiminnat (urheilukenttä, urheiluhalli, frisbeegolf, skeittirata ym.), myös kirkko ja ravintola.

Rakennuksen ja alueen kylttien uusimista tarkastellaan kesän jälkeen.

Kuva: Emil Widlund

Miilin aluetta. Puistomaista aluetta, jonka taustalla näkyy rakennuksia ja pysäköintialuetta.

Viimeksi muokattu 23.06.2021