Luonnonkauniissa saaristossa viihdytään hyvin mutta palveluja toivotaan lisää

– Haluamme kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita monipuolisista vastauksista, sanoo Sipoon saaristovaltuuskunnan puheenjohtaja Gunilla Holmberg. Saimme paljon eväitä saariston kehittämistyöhön.

Saaristovaltuuskunta järjesti saaristokyselyn kesä–elokuussa 2022. Kyselyyn tuli 301 vastausta. Kyselyyn vastanneista 128 ilmoitti asuvansa Sipoossa (43 %) ja 130 pääkaupunkiseudulla (43 %). Pääosa vastanneista oli kesämökkiläisiä (69 %). 13 % vastanneista asuu saaristossa.

Palveluita, joita toivotaan eniten saaristossa, on polttoaineiden myynti, kahvila ja elintarvikekauppa. Suosituimmat kehityskohteet ovat satamien autopaikat, jätehuolto, vierassatamat ja yhteysalusliikenne.

Saaristossa halutaan eniten viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, hiljentyä luonnon keskellä, veneillä ja uida.

Auto- ja venepaikkojen puute, oman veneen puute, autopaikkojen hinnoittelu, polttoainekulut ja liian harvat bussi- ja yhteysalusvuorot haittaavat kesämökkiläisten oleskelua saaristossa. Myös puutteelliset palvelut, talviolosuhteet ja oma työ estävät oleskelua saaristossa.

Moni on vastannut, että parasta Sipoon saaristossa on kaunis luonto, elävä saaristoympäristö, rauhallisuus ja läheisyys pääkaupunkiseutuun.

– Se on lähellä, mutta henkisesti kaukana kaupungin kiireistä, kommentoi eräs saaristokyselyn vastanneista.

Voit tutustua tarkemmin saaristokyselyn tuloksiin tästä.

Saaren rantaa ja meri saaristossa.

Viimeksi muokattu 08.09.2022