Lähde virtuaalikierrokselle Nikkilään Itäisen Jokipuiston ja Jokilaakson kulttuurimaisemiin omalta kotisohvaltasi!

 

Sipoon kunta on julkaissut kotisivuillaan Nikkilän Jokilaakson puistoalueen ja Jokipuiston entisen sairaala-alueen ympäristöön sijoittuvan virtuaalikierroksen, joka esittelee alueiden kulttuurihistoriallisesti merkittävimpiä kohteita moniulotteisesti niin maan tasolta kuin ilmasta.

Virtuaalikierroksen on toteuttanut kuvatoimisto Northman VR yhteistyössä kunnan tekniikka- ja ympäristöosaston ja kulttuuripalveluiden työntekijöiden sekä Jokipuisto-seura ry:n kanssa.

– Itäinen Jokipuisto eli Nikkilän entinen sairaala-alue kiinnostaa ihmisiä viihtyisänä ja rauhallisena asuinalueena sekä historiallisena rakennusperintökohteena. Tämän virtuaalisen tutustumiskanavan kautta pääsee helposti tutustumaan alueeseen, Jokipuisto-seura ry:n puheenjohtaja Juhani Rantala sanoo.

Kulttuurikokemuksia kaikkien saataville

Virtuaalikierros tarkoittaa sitä, että voit kulkea vapaasti ympäriinsä virtuaalisessa ympäristössä ja kokea paikan, aivan kuin todella olisit siellä. Olitpa sitten kiinnostunut paikallisesta taiteesta, historiasta tai luontoelämyksistä, Nikkilän kulttuurimaisemiin sijoittuva virtuaalikierros tarjoaa uusia tapoja tutkia jo ennestään tuttuja ja tuntemattomia kohteita.

Kierros sisältää lisäksi runsaasti eri kohteista lisätietoa tarjoavia infopisteitä sekä alueiden lähihistoriasta kertovia vanhoja valokuvia.

Kuvassa näkymä virtuaalikierroksesta.

Virtuaalikierros soveltuu monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Kevään ja kesän 2021 aikana toteutettu virtuaalikierros on kaikille avoin ja maksuton palvelu. Se soveltuu monipuolisuutensa ansioista useisiin eri käyttötarkoituksiin – esimerkiksi paikallisen historiantuntemuksen virkistämiseen tai kouluopetuksen elävöittämiseen. Virtuaalikierros on saatavilla niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Voit käydä tutustumassa virtuaalikierrokseen missä tahansa ja millä laitteella tahansa. Käyttäjäystävällisintä virtuaalikierroksen selaaminen on kuitenkin vaakasuuntaiselta näytöltä, kuten tabletilta tai tietokoneen näytöltä.

Pääset tutustumaan jatkossa virtuaalikierrokseen Visit Sipoon verkkosivuilta löytyvän linkin takaa ja suoraan tästä linkistä.

Viimeksi muokattu 29.11.2021