Kunniamaininta KUUMA-kunnille Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuun osallistui neljäkymmentäkuusi (46) kilpailutyötä. Kilpailutöistä valittiin kolmetoista (13) ns. lyhytlistalle, joista kolme (3) palkittiin ja seitsemän (7) ansaitsi kunniamaininnan. Kultaa sai Iisalmen ”Tehdään ihmeitä 100 % rockilla asenteella”, hopeaa Pudasjärven ”Järjen äärellä” ‑kampanja ja pronssia Helsingin kaupunkiympäristön toimialan ”Parempaa katutyöviestintää”.

Kampanjalogo "Elämä on grillijuhla".

KUUMA-seudun Elämä on grillijuhla -kampanjassa 10 kuntaa yhdisti voimansa asumisen markkinoinnissa tavoitteenaan parantaa tunnettuutta ja esitellä kuntien monipuolisia asumisen vaihtoehtoja. Syntyi iloinen ja elämänmakuinen kampanja, joka huipentui Tuusulan Asuntomessuille.

Tuomariston perustelut Elämä on grillijuhla -kampanjan kunniamaininnalle:

”Nerokkaasti asuntomessuihin yhdistetty kampanja, jolla saavutettu hyviä tuloksia. Plussaa pitkäjänteisyydestä ja jatkuvuudesta tuleviin 2024 asuntomessuihin. Loistava kokonaisuus, jossa on hyödynnetty laajasti niin strategista markkinointia kuin somekanavia ja kaikkea siltä väliltä. Pohjana kaikelle on ammattimainen analysointi, markkina- ja suunnittelutyön osalta.”

Kilpailun tiedotteen mukaan palkituissa töissä markkinointikeinoina on käytetty muun muassa aitoja henkilökohtaisia tarinoita, joihin syntyy vahva emotionaalinen sidos ja sitä kautta samaistumismahdollisuus. Tuomariston mielestä ilahduttavaa oli, että markkinointi mielletään investoinniksi. Tuomariston mukaan markkinointi ja viestintä tulisi mieltää osaksi kunnan investointiprosesseja jo suunnitteluvaiheessa, koska ilman markkinointia ja viestintää investoinnista jää merkittävä vetovoimatekijä käyttämättä.

Linkit:

Tiedote 15.9.2021: Pitkäjänteinen ja systemaattinen markkinointityö toi Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa kullan Iisalmeen
Lyhytlistalle valitut kilpailutyöt
KUUMA-kuntien Elämä on grillijuhla -verkkosivut

KUUMA-seutu muodostuu pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevista 10 kehyskunnasta. KUUMA-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. KUUMA-yhteistyön tarkoituksena on jäsenkuntiensa kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistaminen osana Helsingin seutua, edunvalvonnan tehostaminen sekä palvelutuotannon laadun ja tehokkuuden parantaminen.

 

Viimeksi muokattu 16.09.2021