Kunnan asiakaspalvelupisteessä SipooInfo Nikkilässä voi nyt asioida tuetusti Kelan kanssa etäyhteydellä

Etäasiointi Kelan kanssa on mahdollista SipooInfo Nikkilässä maanantaista perjantaihin kello 9-15 (tällä hetkellä poikkeuksellisesti perjantaisin vain klo 9-14). SipooInfo Nikkilä palvelee pääkirjaston yhteydessä osoitteessa Pohjoinen koulutie 2. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen SipooInfoon tai Kelaan. Omaa asiointivuoroa saattaa kuitenkin joutua odottamaan hetken, jos palvelussa on muita asiakkaita.

Kelan etäpalvelun kautta voit hoitaa samoja asioita kuin Kelan palvelupisteissä. Kelan palveluasiantuntija palvelee videoyhteyden päässä etäasioinnissa arkisin palvelun aukioloaikoina kello 9-15. Etäpalvelun käyttöön on varattu hiljainen huone SipooInfo Nikkilän yhteyteen. Otathan asioimaan tullessasi mukaasi henkilöllisyystodistuksesi ja mahdollisesti muut tarvittavat tiedot tai asiakirjat.

– Tuetun etäasiointimahdollisuuden tarkoituksena on helpottaa sipoolaisten Kela-asioiden hoitamista nyt, kun Kelalla ei enää ole palvelupistettä Nikkilässä. Toivomme, että palvelu auttaa niitä sipoolaisia, jotka kokevat Kelan etäasioinnin käytön itsekseen hankalaksi tai ovat epävarmoja asioinnin onnistumisesta omin neuvoin. Lisäksi etäasiointi Kelan kanssa onnistuu SipooInfossa myös heille, joilla ei ole muuten käytettävissä tietokonetta tai verkkoyhteyttä, kertoo palvelupäällikkö Susanne Fredriksson.

SipooInfo-pisteellä kunnan asiakasneuvojat opastavat ja tukevat etäyhteyden käytössä. Asiakasneuvojat kytkevät yhteyden Kelaan päälle ja sulkevat sen asioinnin loputtua.

-Kun SipooInfo on suljettuna, kirjaston työntekijät voivat auttaa asioinnissa, jos vain kirjasto on avoinna.   Eli tällä hetkellä, kun kirjasto palvelee rajoitetusti koronaepidemian takia on poikkeuksellisesti tukea etäasiointiin tarjolla perjantaisin vain kello 14 asti. Palvelu on saatavilla vain, kun kirjasto tai SipooInfo on avoinna, Fredriksson sanoo.

Mahdolliset palvelun poikkeusaukiolot ilmoitetaan kunnan verkkosivuilla ja SipooInfo Nikkilä-asiointipisteessä. Tuettu etäasiointi Kelan kanssa on saatavilla vain SipooInfo Nikkilästä. SipooInfo Söderkullassa palvelua ei toistaiseksi tarjota.

 

Viimeksi muokattu 03.03.2021