Kungsvägens skolassa koronavirustartunta henkilökunnassa – yksi opetusryhmä karanteeniin

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta tänään (12.11.2020), ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin. Kunnan tartuntatautiyksikkö on myös yhteydessä altistuneisiin. Tartunnan saanut henkilö on määrätty eristykseen. Karanteenissa olevalle opetusryhmälle järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Kungsvägens skola on Nikkilän Sydämessä sijaitseva vuosiluokkien 7.–9. koulu. Kungsvägens skola toimii samassa kiinteistössä Sipoonjoen koulun kanssa. Sipoonjoen koulun oppilaat ja muut opetusryhmät Kungsvägens skolassa eivät ole altistuneet tässä tartuntatapauksessa.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen.

Sipoossa ilmeni loka-marraskuun vaihteessa tartuntatapauksia ja altistumisia myös Sipoonlahden koulussa, Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Näistä altistumistapauksista ei ole tiettävästi ilmennyt oppilaiden tai henkilökunnan jatkotartuntoja kouluissa, ja etäopetukseen kokonaan siirtynyt Sibbo gymnasium on myös päässyt palaamaan tällä viikolla lähiopetukseen.

Seuraa Wilma-viestintää

Pyydämme huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta.

Sivistystoimen hallinto viestittää aina Wilma-tiedotteilla. Poikkeuksena yksittäistä oppilasta koskevat viestinnät, jotka lähetetään Wilma-viestillä. Etenkin nyt koronapandemian aikana on tärkeää, että huoltajat seuraavat myös Wilma-tiedotteita päivittäin.

Hakeudu testiin vähäisissäkin oireissa

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

Viimeksi muokattu 05.11.2021