Kukkivan puiston rakentaminen Nikkilän keskuspuistoon alkaa

Kuva: Osa Kukkivan puiston puistosuunnitelmasta.

Kukkiva puisto rakennetaan Eteläisen koulutien ja Puistikkotien kulmaukseen. Puisto-osa rajautuu lännessä ja etelässä hautausmaata reunustavaan puistoalueeseen.

Kukkivaan puistoon istutetaan useita kukkivia puulajeja, kuten kirsikkapuita ja omenapuita. Kukkivien puiden lisäksi puistoon kylvetään sipulikukkia, kevätesikoita ja metsäniittyä sekä istutetaan esimerkiksi syreenipensaita. Puista, pensaista ja kukista muodostetaan näyttäviä istutusalueita.

Puistoon rakennetaan uudet kivituhkapintaiset puistokäytävät, jotka valaistaan pollarivalaisimin, sekä luodaan erilaisia oleskelualueita penkki- ja pöytäryhmineen. Puistoon on tulossa ajanviettoa ja oleskelua varten myös puutarhakeinuja ja aurinkotuoleja sekä grilli ja sulkapallokenttä. Puiston keskiosa säilytetään nurmipintaisena.

Nikkilän keskuspuiston Kukkiva puisto -osion puistosuunnitelmat on hyväksytty teknisessä valiokunnassa 24.1.2023. Urakoitsijana toimii Artkivi Oy teknisen valiokunnan päätöksen 24.10.2023 mukaisesti. Työhön kuuluu myös rakentamis- ja takuuajan hoito.

Kukkivan puiston rakentamisen on tarkoitus valmistua syyskuussa 2024.

Suunniteltu sipoolaisten toiveiden ja ideoiden pohjalta

Kukkiva puisto on suunniteltu sipoolaisten toiveiden ja ideoiden pohjalta.

Nikkilän keskuspuiston yleissuunnitelman laadinta toteutettiin Sipoossa osallistuva budjetointi -menetelmää hyödyntäen. Kukkiva puisto on yksi neljästä eniten ääniä saaneista puistovaihtoehdoista kevään 2020 osallistuva budjetointi -äänestyksessä.

Nikkilän keskuspuiston eri osat toteutetaan vaiheittain. Monimuotoisuus-puisto valmistui kesällä 2022. Kukkivan puiston jälkeen seuraavana on tarkoitus toteuttaa Kirjaston aukio, ja sen jälkeen myöhemmin toteutettavaksi jää Näyttävät istutukset.

Kuva: Nomaji maisema-arkkitehdit Oy

Havainnepiirros Kukkivasta puistosta. Ihmisiä ulkoilee puistossa, jota reunustavat kukkivat puut.
Havainnepiirros Kukkivasta puistosta. Nomaji maisema-arkkitehdit Oy.

Linkit:

Kukkiva puisto -puistosuunnitelma (pdf)
Puistosuunnitelman hyväksyminen, teknisen valiokunnan pöytäkirja 24.1.2023

 

Viimeksi muokattu 24.11.2023