Koulujen päättäjäiset työllistävät poliisia

Koulujen päättäjäisviikonlopun vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona

Koulut päättyvät lauantaina 5.6.2021, ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua. On melko tavallista, että päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta.

-Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja terveysturvallista, ovat koronatartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi, eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta neuvoo.

Vanhemmat – olkaa tavoitettavissa päättäjäisiltana!

Myös tänä vuonna koulujen päättymisen juhlintaan on Itä-Uudenmaan poliisin alueella varauduttu. Kaupunkien ja kuntien nuorisopalvelut osallistuvat valvontaan omassa roolissaan edellisvuosien tapaan. Poliisi toivoo, että ulos juhlimaan lähtevien alaikäisten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse juhlailtoina 4.6. ja 5.6. ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

-Viime keväänä vanhemmat olivat kiitettävästi tavoitettavissa, vastasivat puheluihin ja hakivat nuoria itse kotiin tapahtumapaikoilta. Toivomme totta kai, että sama hyvä yhteistyö vanhempien kanssa jatkuu myös tänä vuonna, Simo Kauppinen kiittelee.

Perinteiset kokoontumispaikat nuorten suosiossa vuodesta toiseen

Juhlimaan lähtevät nuoret suosivat todennäköisesti tänäkin keväänä Sipoossa kokoontumispaikkoina Pilvijärveä ja Kalkkirantaa.

Saapas-ryhmä partioi myös koulujen päättäjäisiltana

Sipoon kunnan ja suomen- sekä ruotsinkielisten seurakuntien yhteistyössä perustama Saapas-ryhmä on kyseisenä päivänä ja iltana ensimmäistä kertaa partioimassa. Saapas-toiminnalla pyritään tuomaan katukuvaan turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria. Toiminnan periaatteena on vastata nuorten sosiaaliseen, psyykkiseen tai fyysiseen avun tarpeeseen.
Saapas-vapaaehtoiset voi tunnistaa heidän päällään olevista liiveistä, joissa on selässä iso oranssi saappaanmuotoinen logo. Heihin saa tarvittaessa illan aikana yhteyden soittamalla:

Erityisnuorisotyöntekijä Milla-Emilia Mäkelä puh.040 353 3371
Erityisnuorisotyöntekijä Noora Huovinen puh. 050 341 8938
Diakonissa Milja Westerlund puh. 050 566 3690
Nuorisotyönohjaaja Sanna Rauhala puh. 050 469 6806

Viimeksi muokattu 05.07.2022