Koulujen päättäjäiset työllistävät poliisia, nuorisopalveluita ja seurakuntaa

Poliisi valvoo koulujen päättäjäisten juhlintaa koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella

Poliisi on varautunut tänäkin vuonna koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Koulut päättyvät lauantaina 4.6.2022 ja odotettavissa on, että useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista.

Valvontaa tehdään edellisvuosien tapaan tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen alueen eri kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ja nuorten tukena omassa roolissaan ovat muun muassa myös sosiaalitoimi ja SPR.

Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä siististi ja ilman ongelmia, mutta on kuitenkin melko tavallista, että juhlinnan lomassa päihteiden käyttö yleistyy ja sen myötä erilaisten onnettomuuksien riskit kasvavat, komisario Jarmo Ojala kertoo.

Vanhempien toivotaan olevan tavoitettavissa päättäjäisviikonloppuna

Poliisi toivoo edellisvuosien tapaan, että juhlimaan lähtevien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 4.6. sekä sunnuntain 5.6 vastaisena yönä ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Tämä yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut hyvin jo useampana keväänä. Vanhemmat ovat vastanneet kiitettävästi puheluihin ja hakeneet itse nuoriaan kotiin tapahtumapaikoilta, Ojala kiittelee.

Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella etukäteen päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä pelisäännöistä

Huoltajien on hyvä keskustella omien lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä ja yhdessä sopia selkeät pelisäännöt. Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on sovittu, niin onnettomuusriksitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat muut rajoitteet voivat harmittaa nuorta, mutta viestivät nuorelle myös tärkeästä asiasta, välittämisestä, Ojala muistuttaa.

Perinteiset juhlimispaikat ovat suosiossa vuodesta toiseen

Juhlimaan lähtevät nuoret suosivat todennäköisesti tänäkin keväänä Sipoossa kokoontumispaikkoina Pilvijärveä ja Kalkkirantaa.

Lisätietoja Itä-Uudenmaan poliisilta: Komisario Jarmo Ojala, puh. 0295 436449

Saapas-ryhmä partioi myös koulujen päättäjäisiltana

Sipoon kunnan ja suomen- sekä ruotsinkielisten seurakuntien yhteistyössä perustama Saapas-ryhmä on kyseisenä päivänä ja iltana partioimassa. Saapas-toiminnalla pyritään tuomaan katukuvaan turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria. Toiminnan periaatteena on vastata nuorten sosiaaliseen, psyykkiseen tai fyysiseen avun tarpeeseen.

Saapas-vapaaehtoiset voi tunnistaa heidän päällään olevista liiveistä, joissa on selässä iso oranssi saappaanmuotoinen logo. Heihin saa tarvittaessa illan aikana yhteyden soittamalla:

Erityisnuorisotyöntekijä Feeja Haarmann puh. 050 437 8221

Nuorisotyönohjaaja Sanna Rauhala puh. 050 469 6806

 

 

 

 

Viimeksi muokattu 06.07.2022