Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 45−49-vuotiaille Sipoossa maanantaina 24.5. klo 18

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

-Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla ajanvarausta yrittäessä, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Aikoja avataan yhtä paljoin kuin kunnalle on ilmoitettu rokotteita saapuvan. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että ennakkoilmoituksesta poiketen rokoteannoksia tuleekin hieman enemmän, jolloin aikoja voidaan avata lisää varattavaksi, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

 • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • Kaikki 50−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1971 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat):
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • 45−49-vuotiaat (eli vuosina 1972-1976 syntyneet)
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja 24.5.2021 kello 18 alkaen.
 • 16−49-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1972-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

 

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Tällä hetkellä Sipooseen saadaan viikoittain noin 900 rokotetta, joista tavallisesti noin 600 annetaan ensimmäisenä annoksena ja keskimäärin 300 menee tehosterokotteina. Joillakin viikoilla tehosterokotteisiin menee jopa isompi osa rokoteannoksista.

-Kaikki rokotteet, mitä olemme Sipooseen saaneet, on aina kyseisen viikon aikana annettu sipoolaisille. Rokottajia on siis saatavaan rokotemäärään nähden riittävästi, Kokko kertoo.

Sipoolaisista ensimmäisen rokoteannoksen on ehtinyt saada 36,1 prosenttia ja tehosteannoksen on saanut 6,5 prosenttia sipoolaisista. Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen yli 90 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on ehtinyt saada yli 80-vuotiaista jo noin 77 prosenttia ja 75-79-vuotiaista noin 21 prosenttia. 65-69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli 85 prosenttia, ja 55-59-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on ottanut yli 75 prosenttia. Sipoossa vuorossa olevat rokotusryhmät ovat siis rokottautuneet hyvin aktiivisesti, ja hyvä rokotuskattavuus iäkkäämmissä ikäryhmissä tarkoittaa myös sitä, että tehosterokotteita menee runsaasti. Sipoossa kaikista suurimmassa riskissä olevat ikäihmiset ja riskiryhmäläiset on siis rokotettu jo hyvin kattavasti.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.

Linkit:
Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa

Viimeksi muokattu 20.05.2021