Koronaepidemiatilanne Sipoossa on heikentynyt – Nyt on syytä varovaisuuteen!

-Sipoon tartunnanjäljitys on ajoittain ollut erittäin kuormittunut. Vaikka työvoimaa tartunnanjäljitykseen on lisätty, on ajoittain syntynyt viivettä yhteydenotoissa altistuneisiin. Positiivista on se, että koronarokotukset etenevät Sipoossa ja rokotuskattavuus nousee. Myös nuorten rokotukset ovat lähteneet nyt hyvin liikkeelle, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 68,8 prosenttia, ja kahden rokoteannoksen suoja on nyt 43,1 prosentilla.

-Toistaiseksi viimeaikaiset joukkoaltistumiset ja tartuntaketjut Sipoossa ovat syntyneet hyvin pitkälti yksityistilaisuuksista, kuten nuorten juhlista. Kehotamme nyt kaikkia tosissaan skarppaamaan terveysturvallisuuden kanssa. Käyttäkää kasvomaskeja, pitäkää turvavälejä ja olkaa varovaisia. Jos emme nyt kaikki toimi, joudumme hyvin pian sulkemaan tiloja, perumaan tapahtumia ja rajoittamaan harrastuksia, Grannas sanoo.

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä ei vielä tällä viikolla päättänyt asettaa uusia rajoituksia esimerkiksi harrastuksiin kunnan tiloissa tai kunnan tiloissa järjestettäviin kokoontumisiin.

-Jos tilanne ei pian käänny parempaan, rajoituksiin joudutaan menemään, Grannas sanoo.

Jokainen altistustilanne maksaa kuntalaisille

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä haluaa myös muistuttaa, että jokainen altistus ja tartunta Sipoossa maksaa aidosti rahaa kuntalaisille. Kustannuksia syntyy esimerkiksi tartunnanjäljitykseen tarvittavasta työvoimasta ja koronatesteistä.

-Tämä raha on aina pois jostakin muusta. Jos esimerkiksi joudumme siirtämään kouluterveydenhoitajia tartunnanjäljitykseen, on se pois koululaisten terveydenhuollosta, Grannas muistuttaa.

Sipoo laajentaa kasvomaskisuositusta perusopetuksessa alkamaan 3. luokka-asteelta

Uutena toimena kunta on päättänyt laajentaa perusopetuksessa kasvomaskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan 23.8. alkaen oppilaille luokka-asteilla 3.-9. perusopetuksessa ja kaikille opiskelijoille toisen asteen oppilaitoksissa. Tähän saakka suositus on koskenut oppilaita 6. luokka-asteelta ylöspäin.

-Tavoitteena on, että kasvomaskisuosituksen laajentaminen auttaisi vähentämään riskiä altistua koronavirukselle koulussa, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo.

Jos samassa opetusryhmässä on 3. luokkatason oppilaiden lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko opetusryhmää.  Oppilaat saavat kasvomaskit käyttöönsä kouluilta maksutta Sipoon kunnan kustantamana.

 

Viimeksi muokattu 19.08.2021