Kitarafestivaali Sipoon Äänet on täällä taas 6.-8.10.2023 – Ulkomaisena tähtivieraana norjalainen Rolf Lislevand, yksi maailman merkittävimmistä luutun soittajista

Ylpeänä toivotamme tervetulleeksi vanhojen näppäilysoittimien mestarin Rolf Lislevandin. Hän on ollut jo vuosikymmeniä maailman merkittävimpiä ja arvostetuimpia luuttujen ja barokkikitaran soittajia, mutta tämä on hänen ensimmäinen soolokonserttinsa Suomessa.

Kuva: D.Vass

Rolf Lislevand.
Rolf Lislevand. Kuva: D.Vass.

Suomalainen Barokkiorkesteri jatkaa vanhan musiikin teemaamme välimerellisissä tunnelmissa, solisteinaan Lislevand ja festivaalin taiteellinen johtaja Petri Kumela. Kumela on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maamme monipuolisimpana ja kiinnostavimpana klassisena kitaristina, joka on yhtä kotonaan niin periodisoitinten parissa kuin työskennellessään nykysäveltäjien kanssa.

Kuva: Mikko Keski-Vähälä

Petri Kumela.
Petri Kumela. Kuva: Mikko Keski-Vähälä.

Yllättäviä sointeja ja omituisia äänilähteitä on taas tarjolla Tytti Arolan äänitaiteen ympärille rakentuvassa konsertissa, jossa huippusoittajat ja elektroniikka kohtaavat. Arola on kiinnostavimpia suomalaisia kokeellisen musiikin nuoria säveltäjiä ja konsertissa kuullaan häneltä niin sävellys mikroaaltouuneille ja popkornille kuin aivan uuden teoksen kantaesityskin. Ja onpa festivaalilla myös kitarakurssi, ukulelekurssi ja tunnelmallinen salonkikonsertti Savijärven kartanossa.

Kuva: Venla Helenius

Tytti Arola.
Tytti Arola. Kuva: Venla Helenius.

Esiintymispaikat:

Juhlatalo, Vanha vesitorninmäki 1

Savijärven Kartano, Savijärven kartano 1

Sipoon kirkko, Kuninkaantie 19

Lilla Villan, Jussaksentie 16

Söderkullan Kartano, Söderkullantie 701

Yhteystiedot:

https://www.sipoonaanet.fi/

https://www.facebook.com/sipoonaanet

Järjestäjät

Sipoon kunnan kulttuuripalvelut yhteistyössä Musiikkiopisto Sipoossa, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta ja Lilla Villan kanssa.

 

Viimeksi muokattu 21.09.2023