Kiinteistönomistaja – tiedätkö vastuusi katualueiden kunnossapidossa?

 

Kiinteistöjen puut ja pensaat ovat kasvaneet kesän aikana paikoin niin, että oksat roikkuvat liian matalalla peittäen näkyvyyden tai ne levittäytyvät kevyen liikenteen väylälle ja ajoradalle. Kiinteistönomistajan tai vuokraajan vastuulla on huolehtia siitä, että puut ja pensaat kasvavat oman kiinteistön puolella. Tontin ulkopuolelle levittäytyvää kasvillisuutta on karsittava tarvittaessa, jottei se heikennä kevyen liikenteen väylän tai ajoradan käyttöä tai haittaa kunnan toimesta toteuttavaa katualueiden talvikunnossapitoa. Erityisen tärkeää näkyvyydestä huolehtiminen on risteysalueilla ja tonttiliittymien kohdalla.

Sipoon kunta pyytää kiinteistönomistajia tarkistamaan ja tarvittaessa leikkaamaan tontin rajojen ulkopuolelle levittäytyvää kasvillisuutta, jotta kaikkien olisi turvallista liikkua kaduilla ja kevyen liikenteen väylillä syksyn iltojen pimentyessä.

Tarkistathan alla olevista havainnekuvista, että tonttisi ja katualueen rajalle sijoittuva kasvillisuus noudattaa lakisääteisiä korkeus- ja leveysrajoituksia.

Kiinteistönomistajien vastuut talvikunnossapidossa

Lähestyvän talven varalta kunta haluaa muistuttaa kiinteistönomistajia kasvillisuuden hoitovelvoitteen ohella myös kiinteistön ja sen välittömään ympäristöön liittyvistä talvikunnossapidon vastuista. Kiinteistönomistajan talvikunnossapidon vastuisiin kuuluu tonttiliittymän ja kulkutien talvikunnossapito, tonttiliittymän aurausvallin ja hiekoitushiekan poistaminen sekä ojarummun kunnossapito.

Kiinteistönomistajien talvikunnossapidosta huolehtiminen edesauttaa kunnan toimesta toteutettavaa katujen ja määriteltyjen yleisten alueiden talvikunnossapitoa sekä yleistä liikenneturvallisuutta.

Lue lisää kiinteistönomistajien vastuista täältä: Kiinteistön omistajan vastuu – Sipoo – Sibbo

Viimeksi muokattu 21.10.2022