Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy tekee mittavan liikuntainvestoinnin – liikuntahallien urakoitsijaksi valittu Tekova Oy 

Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teppo Verronen on tyytyväinen siihen, että pitkään odotettu investointi saadaan vihdoin käynnistettyä. Hankintapäätöksen myötä liikkumisolosuhteet paranevat kuntien alueilla merkittävästi.  

“Yhteistyö Sipoon kunnan, Keravan kaupungin ja paikallisten seurojen välillä on ollut toimivaa, ja olemme matkan varrella yhdessä pohtineet ratkaisuja esiin tulleisiin haasteisiin. Ilman yhteistyötä, tämä investointi ei olisi mahdollinen”, Verronen toteaa.

Urakkatarjouksista valittiin kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto 

Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kuusi, joista valittiin tarjouspyynnön mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto, joka oli Tekova Oy:n tarjous 16 358 200 euroa. Investointihintaan lisätään vielä erikseen kilpailutettu tekonurmen pinnoite, jonka kustannus on 194 000 euroa. Lisäkustannuksia syntyy myös liittymämaksuista, kulunvalvontalaitteistosta sekä hallien muista kalusteista ja välineistä.  

Liikuntahallien kokonaiskustannus on arviolta 17 900 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle miljoonan euron valtionavustuksen, jonka saamisen ehtona on se, että rakentaminen alkaa viimeistään syyskuussa 2024. 

Voimat yhdistämällä saadaan aikaan suurempaa ja parempaa 

Keravan kaupunginhallitus ja Sipoon kunnanhallitus päättivät perustaa Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy -nimisen osakeyhtiön (Kervo-Sibbo Idrottshallar Ab) vuonna 2021. Yhtiön osakkeiden omistus ja vastuut jakautuvat pääsääntöisesti kuntien asukaslukujen suhteessa. Keravan omistus on 63 % ja Sipoon 37 %. Yhtiön tarkoituksena on rakennuttaa, omistaa, hallinnoida ja kunnossapitää hallikokonaisuutta, joka sisältää monitoimihallin, jalkapallohallin sekä näitä palvelevat sosiaalitilat.

Hallit on ensisijaisesti tarkoitettu liikunnan harjoitus-, kilpailu-, ottelu- ja turnauskäyttöön sekä liikuntatapahtumien järjestämiseen.  Hallikokonaisuuteen kuuluu täysmittainen jalkapallohalli sekä lämmin yleisurheilu- ja sisäpelihalli, jossa on 200 metrin kiertävä juoksurata, yleisurheilun suorituspaikat, pelikentät ja muut harjoittelualueet. Lisäksi halleihin kuuluu molempia halleja palvelevat huoltotilat, joihin sisältyy muun muassa pukuhuoneet, vastaanotto ja tekniset tilat. 

Tavoite saada hallit käyttöön vuonna 2026 

Hallien rakennusurakka kilpailutettiin alun perin vuonna 2023. Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy:n hallitus päätti kuitenkin kokouksessaan 17.10.2023 yksimielisesti keskeyttää rakennusurakan hankintamenettelyn. Keskeyttämisen syynä oli tavoitehinnan ylittäneet urakkatarjoukset.

 Sen jälkeen kilpailutettavaa kokonaisuutta hieman muutettiin ja pienennettiin alkuperäisestä. Muutosten jälkeen tehdyssä kilpailutuksessa saatiin tavoitehinnan mukaisia tarjouksia. Tarkoituksena on, että hallit ovat käytössä 1.1.2026.  

Viimeksi muokattu 18.06.2024