Kasvomaskien käyttöä suositellaan yläkoulujen henkilöstölle Sipoossa

Kasvomaskisuositus koskee opettajia ja muuta henkilöstöä yläkouluissa ja niiden kanssa samoissa tiloissa toimivissa alakouluissa ja esiopetuksessa. Suositus koskee Sipoossa tällä erää vain aikuisia, ei oppilaita.

Kunta hankkii ja kustantaa henkilöstölle työtehtäviin kertakäyttöiset kasvomaskit. Kasvomaskin sijaan suojavisiirin käyttö on mahdollista, jos kasvomaskin käyttö on opetustilanteessa haastavaa tai työntekijällä on siihen terveydellinen este. Kasvomaskit pyritään toimittamaan kouluille mahdollisimman pian ja suositus astuu voimaan heti, kun maskeja on saatu toimitettua käyttöön.

Toistaiseksi suositus koskee vain aikuisia yläkouluissa ja niiden kanssa samoissa tiloissa toimivissa alakouluissa ja esiopetuksessa. Jos koronaepidemia etenee alueella leviämisvaiheeseen, maskisuositus laajenee koskemaan myös yläkoulun oppilaita. Toisen asteen oppilaitoksissa maskisuositus on koskenut sekä opiskelijoita että henkilöstöä jo lokakuun alusta.

Uusimaa edelleen kiihtymisvaiheessa

Sipoo on osa Uudenmaan alueellista koordinaatioryhmää. Viikoittain kokoontuvassa ryhmässä seurataan epidemiatilannetta ja epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Koronavirusepidemia on Uudellamaalla edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta leviämisvaiheen kynnyksellä.

Olemme koostaneet Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuille. Lisäksi saat tietoa alueellisista ja valtakunnallisista suosituksista ja rajoituksista HUSin verkkosivuilta, Valtioneuvoston verkkosivuilta ja aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Huoltaja, seuraa Wilma-viestintää

Pyydämme huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta.

Sivistystoimen hallinto viestittää aina Wilma-tiedotteilla. Poikkeuksena yksittäistä oppilasta koskevat viestinnät, jotka lähetetään Wilma-viestillä. Etenkin nyt koronapandemian aikana on tärkeää, että huoltajat seuraavat myös Wilma-tiedotteita päivittäin.

Hakeudu testiin vähäisissäkin oireissa

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Viimeksi muokattu 05.07.2022