Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelijat aloittavat työnsä

Hyvinvointialueen perustaminen liittyy soteuudistukseen, jonka toteuttamisesta Suomen eduskunta päätti kesäkuun lopulla. Hyvinvointialue ottaa vastuun julkisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen tuottamisesta ja järjestämisestä alueellaan 1.1.2023 alkaen. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

– Väliaikaisen valmistelutoimielimen viisitoista jäsentä on valittu alueen kaikkien kuntien, erityishuoltopiirin ja pelastustoimen viranhaltijoista, joilla on hyvä asiatuntemus toimialansa toiminnasta ja taloudesta. VATEssa jäsenet eivät edusta omaa organisaatiotaan, vaan hyvinvointialuetta ja yleistä etua, kertoo puheenjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Suomen ensimmäiset hyvinvointialueiden aluevaalit järjestetään tammikuussa 2022. VATE vastaa hyvinvointialueen valmistelusta ja täytäntöönpanosta siihen saakka, kunnes vaaleissa valittava aluevaltuusto aloittaa työnsä 1.3.2022. Väliaikainen valmistelutoimielin osallistuu ensimmäisten aluevaalien järjestämiseen, selvittää hyvinvointialueelle siirtyvään henkilöstöön, omaisuuteen, sopimuksiin ja tietojärjestelmiin liittyviä asioita sekä valmistelee mm. hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon järjestämistä. Toimielimen tehtävänä ei ole poliittisia linjauksia vaativien asioiden valmistelu.

 

Viimeksi muokattu 24.08.2021