Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi Max Lönnqvistin hyvinvointialuejohtajaksi

– Katsomme, että kokonaisarvion ja valtuuston kannatuksen perusteella Max Lönnqvistillä on parhaat edellytykset luotsata Itä-Uudestamaasta maamme vahvin hyvinvointialue ja johtaa uutta, yhteistä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen organisaatiota, sanoo aluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Hyvinvointialuejohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi ja virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes valittu on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän todistuksen ja läpäissyt turvallisuusselvityksen. Hyvinvointialuejohtajan kanssa tehdään erikseen johtajasopimus.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi haki seitsemän henkilöä, joista kolme eteni ensin aluehallituksen ja sitten valtuustoryhmien haastateltavaksi. Kolmelle ansioituneimmalle hakijalle suoritettiin myös ulkoisen rekrytointikonsultin henkilöarvioinnit. Aluehallitus päätti jättää hyvinvointialuejohtajan valinnan ratkaistavaksi suljetulla lippuäänestyksellä aluevaltuustossa.

Suljetussa lippuäänestyksessä Max Lönnqvist sai ensimmäisellä kierroksella 27 ääntä, Ann-Sofie Silvennoinen 18 ääntä ja Pia Nurme 14 ääntä. Toisella kierroksella ehdolla oli kaksi eniten ääniä saanutta. Max Lönnqvist sai 40 ääntä ja Ann-Sofie Silvennoinen 19 ääntä, joten Max Lönnqvist valittiin hyvinvointialuejohtajaksi. Tämän jälkeen äänestettiin varasijoista. Ann-Sofie Silvennoinen valittiin ensimmäiselle varasijalle (37 ääntä) ja Pia Nurme toiselle varasijalle (22 ääntä).

– Meillä oli useita varteenotettavia hakijoita, joista kolme oli haastattelujen ja henkilöarvioinnin myötä mukana loppusuoralla. Onnittelemme lämpimästi Max Lönnqvistiä ja kiitämme kaikkia hakijoita mielenkiinnosta Itä-Uuttamaata kohtaan ja panostuksesta hakuprosessiin, sanoo aluehallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander.

Aluevaltuuston kokouksen videotallenne on nähtävissä YouTubessa kahden viikon ajan osoitteessa https://youtu.be/w8C082vTd1o.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluista siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023.

 

Viimeksi muokattu 22.06.2022