Huoltajat voivat hakea avustusta lakon aikana tehtyihin koulukuljetusmatkoihin

-Koska lakon aikana ajamatta jäävää linja-autoliikennettä ei korvattu muulla liikenteellä, Sipoon kunta pyysi huoltajia vastaamaan oppilaiden koulumatkoista, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo.

Niille oppilaille, jotka eivät voineet koulumatkoillaan lakon aikana käyttää kohtuullisen odotusajan puitteissa joukkoliikennettä, on mahdollista anoa korvausta huoltajan hoitamista kuljetuksista Wilman kautta. Korvausta anotaan Wilmassa koulukuljetushakemuksella saattoavustuksen muodossa. Edellytyksenä on, että oppilaalla on voimassa oleva päätös siitä, että hänellä on oikeus koulukuljetukseen linja-autolla matkakortin muodossa.

Hakemukseen tulee täyttää myös huoltajan tilinumero ja lakon aikana ajetut kilometrit koulupäivittäin. Tilinumerolle on hakemuksessa oma kenttä, ajetut kilometrit voi kirjoittaa ”Kuljetuksen lisätietoja” -kenttään.

Korvaus huoltajan itse huolehtimasta kuljetuksesta lasketaan lapsikohtaisesti kilometrikorvauksena kodin ja koulun väliltä perustuen kulloinkin KELAn voimassa olevaan oman auton käytöstä maksettavaan korvaukseen (0,33 euroa/km). Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä.

 

Viimeksi muokattu 08.03.2023