HSL tiedottaa: Maskipakko HSL:n liikenteessä 13.3.2021 alkaen – tietoja ja ohjeita

Pakko ei koske niitä, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle. Emme vaadi terveydellisistä syistä erillistä selvitystä, vaan pelkkä asian ilmoittaminen riittää.

Suurimmalle osalle asiakkaistamme maskipakon julistaminen ei vaikuta matkantekoon millään tavalla, sillä keskimäärin noin 80 prosenttia matkustajista on jo käyttänyt maskia joukkoliikenteessä. Kiitos teille kaikille, jotka pidätte joukkoliikenteen turvallisena yhdessä meidän kanssamme.

Miten maskipakkoa valvotaan?

Matkalippujen tarkastajat sekä toimeksiannostamme työskentelevät järjestyksenvalvojat voivat neuvoa matkustajia maskin käytössä, jos heillä ei ole sellaista.

Liikennevälineiden kuljettajat keskittyvät liikennevälineiden turvalliseen kuljettamiseen eivätkä valvo maskien käyttöä. HSL:llä ei ole lainmukaista oikeutta estää matkustajien matkaa tai poistaa matkustajaa liikennevälineestä vain siksi, että hänellä ei ole kasvomaskia.

Keiden ei tarvitse käyttää kasvomaskia?

Maskia ei tarvitse käyttää siinä tapauksessa, että siihen on terveydellinen este. Muuten maskia on käytettävä.

Mistä saan maskeja?

Jokainen asiakas on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Kunnat vastaavat maskien jakelusta niille, joilla ei ole taloudellista mahdollisuutta hankkia maskeja. (Lue tästä lisää kasvomaskeista vähävaraisille Sipoossa)

Miten matkustus- ja lippuehtojen päivitys tarkoittaa käytännössä?

Edellytämme 13.3.2021 alkaen matkustus- ja lippuehdoissamme 12 vuotta täyttäneiltä matkustajilta kasvomaskin käyttämistä joukkoliikenteessä. Muilta osin ehtomme ovat ennallaan. Muutos ei vaikuta lippujen hyvityskäytäntöihin.

 

Viimeksi muokattu 12.03.2021