Gutsy Go Nikkilä tulee taas 21. – 25.11.2022 – Tervetuloa mukaan!

21.– 25.11.2022 toteutettava Gutsy Go Nikkilä -viikko pysäyttää Kungsvägen skolanin ja Sipoonjoen yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaisten normaalin kouluarjen ja haastaa koko ikäluokan suureen tehtävään: Kuinka lisätä myönteistä vuorovaikutusta omassa yhteisössä? Viikon aikana 220 nuorta ideoivat kahdella kielellä pienryhmissä 22 erilaista rauhaa ja luottamusta vahvistavaa tekoa alueen ihmisten hyväksi ja toteuttavat ne välittömästi. Nuoret kuvaavat ja editoivat teoistaan videot, jotka esitetään viikon päätteeksi ensi-illassa ja julkaistaan sen jälkeen sosiaalisessa mediassa inspiraatioksi kaikille.

Nuorten tukena on Gutsy-tiimi, johon kuuluu oman koulun opettajia ja nuorisotyön osaajia, sekä Gutsy Go ry:n median ja pedagogian ammattilaisia.

Tiimi valmistelee viikon onnistunutta toteutusta ottamalla ennakkoon yhteyttä paikallisiin sidosryhmiin, yrittäjiin, sekä kunnan eri toimijoihin. Voi olla, että juuri sinulla on resursseja, joita nuoret projekteissaan tarvitsevat!

Koko yhteisön tuella nuorten innovaatiot voivat vaikuttaa laajasti. Nuoret saavat uusia myönteisiä kontakteja, ja lisäävät luottamusta eri ihmisryhmien välillä.

“On ollut hienoa nähdä, kuinka mukaan ovat lähteneet eri toimijat kunnanjohtajasta yrittäjiin, vanhempiin, päiväkoteihin, palvelutaloihin ja paikallisaktiiveihin. Yhteisön tuella on valtava merkitys nuorten itsetunnolle ja osallisuuden kokemukselle. Itsetunto ei synny tyhjiössä, vaan suhteessa muihin. Se on yksi merkittävimmistä tekijöistä nuorten positiivisen mielenterveyden kannalta. Samalla nuoret vahvistavat teoillaan osallisuutta koko kunnassa!” kertoo Veera Ikonen, yksi Gutsy Go -toimintamallin kehittäjistä.

Gutsy Go -tapahtumaviikko toteutetaan yhteistyössä Gutsy Go ry:n kanssa. Gutsy Go on valtakunnallisen Vuosisadan rakentajat -ideakilpailun voittaja. Vuonna 2021 menetelmän palkittiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Vastaava Gutsy Go-viikko on toteutettu aiemmin tänä syksynä Sipoossa Sipoonlahden koulussa. Sipoonlahden koulussa kasiluokkalaiset kehittivät hyvinvointia vahvistavia ratkaisuja kuntalaisten tarpeisiin 10.-15.10.2022. Sipoonlahden koulun viikon tekojen videot näet tästä linkistä. Nyt vuorossa on Kungsvägens skolan ja Sipoonjoen yhtenäiskoulun kasiluokkalaisten haasteviikko.

Lisätietoa Gutsy Go -menetelmästä saat:

Gutsy Gon verkkosivut https://gutsygo.fi/

Gutsy Go somessa:

Facebook: https://www.facebook.com/GutsyCollective/
Instagram: www.instagram.com/gutsycollective
YouTube: bit.ly/gutsygotube
Twitter: https://twitter.com/gutsycollective

 

Viimeksi muokattu 15.11.2022