Euroopan liikkujan viikko tulee taas!

Liikkujan viikon tapahtuma 16.9. klo 13–15 Söderkullassa

Sipoon kunta järjestää maksuttoman koko perheen tapahtuman Söderkullan nuorisotila Pleissin pihalla ja viereisellä Kompassikujan hiekkakentällä (Opintie 6b / Kompassikuja 7). Tapahtuma on osa eurooppalaista liikkujan viikkoa. Ohjelmassa polkupyörien taitoajorata, keppihevosrata, pihapelejä, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa. Paikalla vierailee myös Sibbe-susi. Tervetuloa liikkumaan!

Kunta haastaa koululuokkia liikuntatekoihin sekä jakaa heijastimia

Sipoon kunta ja Sibbe-susi haastaa Sipoon koulut tekemään videoita yhteisistä liikuntateoista. Liikuntateko voi olla esimerkiksi pihapelejä, temppurata tai mitä liikuttavaa koululaiset keksivätkään. Kaikkien osallistuneiden koululuokkien kesken arvotaan yhteinen liikuntahetki Sibbe-suden kanssa. Lisäksi kunta järjestää 3–4-luokkalaisille suunnattuja pyörätaitoratoja yhteistyössä koulujen kanssa.

Sipoon kouluissa, Sipoossa kulkevissa linja-autoissa sekä kunnan INFO-pisteissä jaetaan liikkujan viikolla heijastimia koululaisille. Heijastin lisää jalankulkijan turvallisuutta liikenteessä ja helpottaa myös linja-autonkuljettajan työtä, koska sen ansiosta matkustajat näkyvät pysäkeillä paremmin.

Euroopan liikkujan viikko on järjestetty vuodesta 2002 lähtien

Liikkujan viikko järjestetään yhteistyössä kunnan eri toimialojen kanssa. Tapahtumien järjestävinä tahoina toimivat liikunta- ja nuorisopalvelut sekä yhdyskunnan ja ympäristön toimiala. Euroopan liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia arjen liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Liikkujan viikko on erinomainen tapa nostaa liikkumisen kestävyyttä ja taloudellisuutta esiin myös työyhteisöissä ja kouluissa. Teemaviikko päättyy perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään 22.9.

Lisää tietoa Sipoon liikkujan viikon tempauksista Ajankohtaista liikunnasta – Sipoo – Sibbo
Lisää tietoa Euroopan liikkujan viikosta: http://www.liikkujanviikko.fi/

 

Viimeksi muokattu 04.09.2023