EU-ruokakassien jakelu päättyy Sipoossa maaliskuun lopussa

-On harmillista, että tämä on nyt päättymässä. Ruoka-avulle on ollut Sipoossa tarvetta monenlaisissa tilanteissa olevilla sipoolaisilla. Esimerkiksi eläkeläiset ja vähävaraiset suuret perheet ovat saaneet apua ruokajakelusta. Jaamme varaston tyhjäksi 31.3. mennessä, kertoo työllisyyspäällikkö Lassi Puonti.

Ruoka-apua koordinoineen Ruokaviraston mukaan EU:n rahoittama aineellinen apu on tarkoitus jatkossa tarjota vain maksukortteina. Enää ei jaeta ollenkaan perinteisiä kuivaelintarvikkeita, kuten pastaa, jauhoja ja säilykkeitä. Sipoon kunnalla ei ole tässä vaiheessa tietoa, millä tavoin käytännössä maksukortteja voi tulevaisuudessa saada.

-Kerromme Risteyksestä, jos ja kun saamme tiedon, että jotain vastaavaa tulee ruokakassien jaon tilalle Sipooseen, Puonti sanoo.

Työllisyysyksikkö Risteys on huolehtinut EU:n ruoka-avusta Sipoossa yhteistyössä Sipoon seurakuntien Diakoniatyön kanssa. Risteys on hoitanut jakelua vuodesta 2015, ja sitä ennen EU:n ruoka-avun jakoa on hoitanut Sipoon työttömien yhdistys.

Linkit:

Ruoka-apu.fi: EU:n ruoka-apu uudistuu tulevalla ohjelmakaudella
Ruokavirasto.fi: Aineellinen apu ESR+ -rahastosta

 

Viimeksi muokattu 09.03.2022