Bussiliikenteen mahdollinen lakko ja koulukuljetukset torstaina 14.12.2023 Sipoossa

Joukkoliikennettä vastaan nostetun työtaistelutoimen tapauksessa Sipoon kunta ei vastaa erillisistä kuljetuksista. Jos lakko toteutuu, huoltajien tulee olla valmistautuneita järjestämään lapsen koulukuljetukset. Tilausajoliikenteellä (toisin sanoen taksikuljetuksella) kulkevien oppilaiden kuljetukset toimivat normaalisti.

Huoltajat voivat hakea avustusta lakon aikana tehtyihin koulukuljetusmatkoihin

Niille oppilaille, jotka eivät voi koulumatkoillaan lakon aikana käyttää kohtuullisen odotusajan puitteissa joukkoliikennettä, on mahdollista anoa korvausta huoltajan hoitamista kuljetuksista Wilman kautta. Korvausta anotaan Wilmassa koulukuljetushakemuksella saattoavustuksen muodossa. Edellytyksenä on, että oppilaalla on voimassa oleva päätös siitä, että hänellä on oikeus koulukuljetukseen linja-autolla matkakortin muodossa.

Hakemukseen tulee täyttää myös huoltajan tilinumero ja lakon aikana ajetut kilometrit koulupäivittäin. Tilinumerolle on hakemuksessa oma kenttä, ajetut kilometrit voi kirjoittaa ”Kuljetuksen lisätietoja” -kenttään.

Korvaus huoltajan itse huolehtimasta kuljetuksesta lasketaan lapsikohtaisesti kilometrikorvauksena kodin ja koulun väliltä perustuen kulloinkin KELAn voimassa olevaan oman auton käytöstä maksettavaan korvaukseen (0,33 euroa/km). Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Ajantasaista tietoa vuorojen peruutuksista pyritään myös lisäämään Reittioppaaseen: Reittiopas, liput ja hinnat, asiakaspalvelu | HSL.fi

 

 

Viimeksi muokattu 11.12.2023