Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset alkavat Sipoossa AstraZenecan rokotteella ensi viikolla

Ensimmäiset tämän rokotusryhmän ajanvarausajat ovat varattavissa maanantaina (15.2.) alkaen klo 9.00. Sipoon kunta ei lähetä erikseen henkilökohtaista kutsua AstraZenecan rokotetta saaville 65−69-vuotiaille riskiryhmäläisille, vaan he voivat itse varata aikoja sitä mukaa, kun niitä on ajanvarauksessa tarjolla.

Rokotteita ja aikoja on saatavilla rajoitetusti. AstraZenecan rokotetta saadaan Sipooseen noin 70-80 annosta viikossa. Aikoja avataan ajanvaraukseen sen mukaan, kuinka paljon rokotteita saadaan Sipooseen. Jos kaikki ajat on varattu täyteen, kannattaa rokotusvuorossa olevien yrittää ajanvarausta uudelleen muutaman päivän päästä.

THL:n ryhmä 1:een kuuluvia, eli riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen mukaan koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia, sairauksia tai terveydentiloja ovat:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Voit tarkistaa näiden sairauksien ja terveydentilojen tarkemmat määrittelyt THL:n verkkosivuilta tästä linkistä. Tämä riskiryhmän (ryhmä 1) sisällä siirrytään rokottamaan nuorempia ikäluokkia AstraZenecan rokotteella, kunhan 65−69-vuotiaat on saatu rokotettua. Kun ajanvaraus avataan nuoremmille ikäluokille, siitä tiedotetaan erikseen.

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto. Ajan voivat varata vain ne, jotka ovat rokotusvuorossa Sipoossa.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun voit tarkistaa milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Myös ikääntyneiden sipoolaisten rokotukset jatkuvat

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten lisäksi pieni osa AstraZenecan rokotteista kohdennetaan rokotusten kohderyhmään kuuluville kriittisille terveydenhuollon työntekijöille, eli Sipoossa kotihoidon- ja terveyskeskuksen akuutti- ja kuntoutusosaston henkilökunnalle.

Tällä hetkellä Sipoossa ovat käynnissä myös tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja kaikkien sitä vanhempien sipoolaisten sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden rokotukset. Ajanvaraus on avoinna myös heille. Heille annetaan Pfizer/Biontechin rokotetta.
70-79-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia tullaan rokottamaan ikänsä mukaisesti Pfizer/Biontechin rokotteella, sitä mukaa kun rokotetta saadaan ja nyt rokotettavien vanhimpien ikäluokkien rokotukset saadaan valmiiksi.

Annettavaa rokotevalmistetta ei ole mahdollista valita itse. Kullekin ryhmälle tarjotaan vain sen valmistajan rokotetta, jota kyseiselle rokotusryhmälle suositellaan kansallisessa ohjeistuksessa.

-Rokotteet tarjoavat tutkitusti suojaa koronavirustautia vastaan niille ikäryhmille, joille niitä suositellaan antamaan. AstraZenecan rokotetta suositellaan vain alle 70-vuotiaille siksi, ettei sen suojatehosta sitä iäkkäämmille katsota olevan toistaiseksi riittävän paljon tutkimustietoa. Nuoremmille AstraZenecan rokote antaa tutkitusti tehokkaan suojan. Kannustamme ottamaan tarjottavan rokotteen, silloin kun oma vuoro tulee. Mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella saadaan paras tulos koronatartuntojen ehkäisyssä, sanoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Linkit:
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys
THL: Tietoa AstraZenecan Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Tietoa Pfizer/Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta

 

 

Viimeksi muokattu 12.05.2021