5-11-vuotiaiden perusterveiden lasten koronarokotukset alkavat Sipoossa

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan rokotusajan nettipalvelussa osoitteessa koronarokotusaika.fi . Jos ajanvaraus ei onnistu netissä, voi ajan varata myös puhelimitse Sipoon terveyskeskuksen numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9-15. Puhelinpalvelussa on takaisinsoittojärjestelmä ja koronarokotusten takaisinsoittopyyntöihin vastataan tällä hetkellä parin päivän sisällä.

Rokotepisteeksi lapselle voi valita Sipoossa joko Söderkullan neuvolan tai Nikkilän neuvolan. 5–11-vuotiaita lapsia ei rokoteta walk-in-vastaanotolla.  Nikkilän neuvola sijaitsee Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman toisessa kerroksessa osoitteessa Jussaksentie 14. Söderkullan neuvola palvelee osoitteessa Amiraalintie 2, rakennuksen toisessa kerroksessa. Koulu- ja neuvolaterveydenhoitajat ovat pääsääntöisesti rokotustyössä viikot 2–4.  Rokotusten vuoksi kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden toiminta on supistettua ja joitakin sovittuja tarkastusaikoja joudutaan siirtämään. Tänä aikana kouluterveydenhuollon palveluita on saatavilla tarvittaessa soittamalla kouluterveydenhoitajien päivystysnumeroon 09 2353 6027 maanantaista perjantaihin kello 8-15, ottamalla yhteyttä koulun oppilashuoltoon sekä sairaustapauksissa ottamalla yhteyttä terveysasemalle.

Rokotusaikoja lisätään sen mukaan, miten saadaan lisää rokottajia. Maanantaista 3.1. alkaen annetaan rokotusaikoja viikolle 1. Seuraavien viikkojen rokotusajat pyritään avaamaan mahdollisimman pian.

Lapsen rokotuspäätökseen tulee olla kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa esimerkiksi tämän linkin lomakkeella mukaan toiselle huoltajalle rokotukseen tullessa.  Huoltajien kannattaa myös pyrkiä kertomaan lapselle rokotuksesta iänmukaisesti ja selvittää lapsen mielipide rokotukseen, jos se on vain hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista.

Linkit:

THL:n tiedote 22.12.2021: Uusi koronarokotuksia koskeva asetus astuu voimaan 23. joulukuuta – myös 5–11-vuotiaille mahdollista tarjota koronarokotuksia

 

Viimeksi muokattu 03.01.2022