Virtuaalikierros / Söderkullan kartano ja Sibbesborg

Haluaisitko kulkea Söderkullan kartanon alueen vehreillä poluilla, tarkastella Sibbesborgia yläilmoista tai kurkistaa vaikkapa kartanon viljamakasiinin sisälle? Nyt voit tutustua vapaasti opastetun virtuaalikierroksen muodossa kartanon alueen värikkääseen historiaan ja sen kulttuurimaisemiin moniulotteisesti omalta tietokoneelta tai mobiililaitteeltasi.

Virtuaalikierroksen on toteuttanut kuvatoimisto Northman VR yhteistyössä kunnan yhdyskunnan ja ympäristön toimialan ja kulttuuripalveluiden työntekijöiden sekä Sipoon kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Historiatietoa, luontomaisemia ja vanhoja valokuvia

Virtuaalikierros tarkoittaa sitä, että voit kulkea vapaasti ja vaivattomasti ympäriinsä virtuaalisessa ympäristössä ja kokea paikan, kuin olisit paikan päällä.

Olitpa sitten kiinnostunut Söderkullan kartanon alueen historiasta, nykyisestä palvelutarjonnasta tai pelkästään kauniista luontomaisemista, tarjoaa virtuaalikierros varmasti uusia tapoja tutkia alueen jo ennestään tuttuja ja tuntemattomia kohteita.

Virtuaalikierrokseen on lisätty muun muassa alueen historiasta ja palvelutarjonnasta kertovia tietolaatikoita sekä Sipoon kotiseutuyhdistyksen arkiston tarjoamia vanhoja valokuvia.

Virtuaalikierros soveltuu monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Kesäkuussa kuvattu ja alkusyksystä 2023 viimeistelty virtuaalikierros on kunnan tarjoama avoin ja maksuton palvelu. Sisällöltään monipuolinen virtuaalikierros soveltuu helppokäyttöisyytensä vuoksi mitä erilaisiin käyttötarkoituksiin – esimerkiksi paikallishistorian vahvistamiseen, kouluopetuksen elävöittämiseen tai ihan vain alueen palvelutarjontaan tutustumiseen.

Voit käydä kokemassa virtuaalikierroksen missä tahansa ja millä laitteella tahansa. Käyttäjäystävällisintä virtuaalikierroksen kokeminen on kuitenkin vaakasuuntaiselta näytöltä, kuten tabletilta taikka tietokonenäytöltä.

Toimi näin

Pääset tutustumaan virtuaalikierrokseen oheisesta linkistä.

Voit käydä tutustumassa myös aikaisemmin laadittuun Nikkilän itäisen Jokipuiston ja Jokilaakson maisemiin sijoittuvaan virtuaalikierrokseen oheisesta linkistä.