Kirjastoauto

Porvoon kirjastoauto vierailee Sipoossa joka perjantai lukuvuoden aikana. Joka toinen kerta auto ajaa Pohjois-Sipoossa ja joka toinen kerta reitti on Etelä-Sipoossa.

Kirjastoautossa voit käyttää samaa kirjastokorttia kuin Sipoon kirjastoissa.

Kirjastoautossa voit:

  • lainata kirjoja, elokuvia, lehtiä ja äänikirjoja
  • palauttaa kaikki lainasi Helle-kirjastoista
  • noutaa varaukset jotka ovat tulleet kirjastoautoon

Vaikka pysäkit ovat koulujen ja päiväkotien pihoilla kaikki asiakkaat ovat tervetulleita!

Toimi näin

Pyydämme kouluja ja päiväkoteja tulemaan yksi ryhmä kerrallaan. Silloin voimme palvella teitä paremmin ja tehokkaammin.

Otamme myös vastaan erikoispyyntöjä, esimerkiksi tiettyyn aiheeseen liittyviä kirjoja. Pyyntö tulee olla meillä vähintään viikkoa etukäteen. Toimittakaa pyyntönne Sipoon kirjaston kirjastoauton vastuuhenkilölle tai kertokaa se meille kun näemme kirjastoautossa.

Varaukset kirjastoautoon Sipoon reiteillä

  1. Kirjaudu Helle-verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.
  2. Etsi ja valitse aineisto, jonka haluat varata.
  3. Paina "Varaa teos".
  4. Valitse noutopaikaksi "Sipoon pääkirjasto/Kirjastoauto". Voit myös täsmentää, miltä kirjastoauton pysäkiltä haluat noutaa varauksesi lisäämällä tieto kenttään "Kirjastoauton pysäkki".
  5. Paina "Lähetä varauspyyntö".

Kenelle ja millä ehdoin

Lainaamiseen tarvitset Helle-kirjastokortin. Jos sinulla ei ole Helle-kirjastokorttia voit saada sen myös kirjastoautosta. Tule vain henkilöllisyystodistuksen kera asioimaan niin teemme sinulle kirjastokortin. Jos olet alle 15 vuotta, tarvitset takaajan.

Jos tulet kirjastoautoon palauttamaan aineistoa, et tarvitse kirjastokorttia. Kirjastoautoon voi palauttaa Helle-kirjastojen aineistoa.

Maksullisuuden tiedot

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.