Opistoblogi: Elä elämääsi!

Tässä jaksossa haastattelen Terese ”Tessan” Pousaria (haastattelu on toteutettu ruotsin kielellä). Tessanin motto on elä elämääsi!
Nämä kolme sanaa ovat antaneet Tessanille voimia vaikeissa hetkissä. Vaikeiden aikojen jälkeen, Tessan päätti alkaa elää elämäänsä. Elää täysillä.

Tessan työskentelee Sipoon opistossa ja sanoo että työ on maailman paras työ. Hän viihtyy niin kollegojen kuin työtehtävien parissa. Hän on työluotsi ja auttaa työttömiä eteenpäin elämässä. Tessan kokee tämän hyvin antoisaksi. Toisten auttaminen on Tessanille sydämen asia. Hän on huomannut, että tälläinen maksaa aina jossain vaiheessa itsensä takaisin, eli saa itsekin apua. Mutta aina ei ole helppoa asettaa rajat auttamiselle.

Tessan on aktiivinen eri ryhmissä sosiaalisessa mediassa. Hän haluaa siellä ilahduttaa muita valokuvillaan, joissa usein on luontoteema. Hänen kuvansa Sipoon uudesta kirkosta valittiin yhden sipoolaisryhmän profiilikuvaksi.

Kun kysyn Tessanilta minkälaisista opiston kursseista hän itse olisi kiinnostunut, mitä uutta hän haluaisi oppia, hän mainitsee juurella leipomisen-sen hän haluaisi oppia-ja paljon muuta! Kyllä minusta kuulostaa siltä, että Tessan elää elämäänsä! Hän kehottaa meitä olemaan yhteydessä yksinäisten ihmisten kanssa, kysyäksemme miten nämä voivat, näinä vaikeina aikoina. Hän haluaa myös rohkaista sanomalla, että nämäkin vaikeat ajat loppuvat joskus. Pidetään huolta toisistamme! Ja Tessan sanoo: Elä elämääsi! Ja tule mukaan opiston toimintaan!

Joten – elä elämääsi – sinäkin, parahin kuuntelija!

Lämpimät terveiset,
Theresa

https://soundcloud.com/joanna-kopra/lev-ditt-liv

Viimeksi muokattu 13.07.2021