Sipoonkorven kansallispuiston välittömässä yhteydessä olevan Korvenportin matkailu- ja majoitustontin vuokraus

Sipoon kunta etsii Korvenportin tontille tehdylle suunnitelmalle toteuttajaa. Suunnitelmassa on sijoitettu tontille viisi offgrid-mökkiä, kota, ja luontoyrittäjien varastotila.

Korvenportin 2030 visiossa tavoitteena on kehittää aluetta siten, että alue tarjoaa tulevaisuudessa luontoa kunnioittavaa palvelutoimintaa. Pyrkimyksenä on, että alueella voidaan tarjota erilaisia elämys- ja majoituspalveluita nykyisten ravintolapalveluiden lisäksi.

Korvenportin aluetta tullaan kehittämään vaiheittain. Korvenportin ympäristössä toimii Ravintola Tila, jonka vanhassa pihapiirissä on kotieläimiä, jotka luovat alueelle kodikasta tunnelmaa. Lisäksi alueella toimii juustola ja kesäisin kesäkahvila. Ravintola Tilan toiminta tukee alueen arvoja ja tavoitteita.

Sipoo sijaitsee Uudellamaalla Helsingin, Porvoon ja Keravan naapurissa. Sipoosta on noin. 20 minuutin matka lentokentälle ja Vuosaaren satamaan. Sipoolla on kaunis saaristo, sekä Suomen metsäisin metsä, eli Sipoonkorven kansallispuisto, joka ulottuu myös Helsingin ja Vantaan alueelle.

Kunta on hakenut tontille suunnittelutarveratkaisua. Hankkeen eteneminen ja vuokraajan valinta toteutuu jos suunnittelutarveratkaisu hyväksytään.

Suunnitelmapiirros Korvenportin alueesta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus Katri Roivaiselle sähköpostiin katri.roivainen(at)sipoo.fi

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

  1. Hankkeen toteuttaja
  2. Arvioitu rakentamisen aloituskohta ja rakentamisaikataulu
  3. Yrityksen Y-tunnus
  4. Yhteyshenkilö, puhelinnumero, sähköposti, laskunsaaja
  5. Vuokralaiseksi tulevan yrityksen kaupparekisteriote ja viimeisin tilinpäätös.
  6. Kuvaus tulevasta liiketoiminnasta ja sen mahdollisuuksista osana Sipoonkorven kansallispuiston kehittämistä. Toivomme myös kuvausta mahdollisista uusista liiketoiminnoista ja yhteistyöstä kunnan, sekä muiden yritysten kanssa. Arvostamme kestävän kehityksen näkökulmaa suunnitelmissa ja liikemalleissa.

Lähetä hakemus viimeistään 18.8.2023 klo 15.00 mennessä.

Tarkentavat kysymykset voi lähettää Katri Roivaiselle 10.8.2023 klo 15.00 mennessä.

Vastaukset määräaikaan mennessä esitettyihin kysymyksiin sekä mahdolliset täydennykset ja korjaukset tonttihakuun pyritään antamaan viimeistään 16.8.2023 mennessä.

Sipoon kunnan yritystiimi käsittelee hakemukset ja antaa suosituksen valittavasta toimijasta.

Korvenportin yleissuunnitelma (pdf)

Korvenportin työselostus (pdf)

 

Viimeksi muokattu 07.07.2023