Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin tiedottaa 15.2.2022

 

Väliaikaisen valmistelutoimielimen päätökset 15.2.2022

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue ja Porvoon kaupunki ovat syksystä 2021 lähtien valmistelleet järjestelyä, jolla Porvoon kaupungin hallintopalvelukeskus yhtiöitettäisiin molempien toimijoiden yhteiseksi ICT- sekä talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalveluja tuottavaksi osake yhtiöksi (HPK Palvelut Oy). Porvoon kaupunki on toimenpiteillään perustanut yhtiön HPK Palvelut Oy. Osapuolet ovat yhteistyössä neuvotelleet yhtiöjärjestyksen, perustamissopimuksen ja osakassopimuksen sisällöstä.

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti hyväksyä HPK Palvelut Oy:n sopimuksen sisällön ja osakkeiden hankinnan liitteenä esitettävien asiakirjojen (osakassopimus, osakkeiden kauppakirja) mukaisin ehdoin. Osakassopimukseen ja osakemerkintään ei sitouduta tällä päätöksellä vaan allekirjoittamalla erilliset sopimusasiakirjat.

Muut esityslistan asiat merkittiin tiedoksi esitysten mukaisesti. Kokouksessa ei ollut käsiteltävänä lisälistaa.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Vastuu sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023.

 

Viimeksi muokattu 15.02.2022