Liityntäpyöräpysäköinnin kehittäminen Söderkullassa

Sipoon kunta rakennutti kesällä 2020 Söderkullan keskustan bussipysäkin yhteyteen 20 uutta polkupyörien liityntäpysäköintipaikkaa. Kohteessa oli aiemmin 27 paikkaa ja alueen vanha liityntäpyöräpysäköintikapasiteetti osoittautui ajoittain riittämättömäksi. Lisäksi Pähkinälehtoon Uuden Porvoontien ja Graniittitien risteykseen tehtiin uusi polkupyörien liityntäpysäköintipaikka 20:lle pyörälle. Paikat rakennettiin bussipysäkin yhteyteen ja samassa yhteydessä parannettiin myös pysäkkialueita.

Kuva: Emil Widlund

Sipoon kunta lisäsi polkupyörien liityntäpysäköintiä Söderkullassa

Lisäämällä liityntäpysäköintiä voidaan helpottaa ja kasvattaa julkisen liikenteen käyttöä. Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti lähellä asemia tai pysäkkejä. Pyörän tai auton voi jättää parkkiin ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä.

Söderkullan liityntäpyöräpysäköintiä vahvistamalla on mahdollista parantaa keskeisten bussireittien saavutettavuutta kestävästi. Söderkullasta on suorat joukkoliikenneyhteydet muun muassa Helsingin Kamppiin, Pasilaan, Itäkeskukseen, Porvooseen ja Nikkilään. Lisätietoa liityntäpysäköinnistä ja pysäköintiin varattujen alueiden sijoittumisesta Helsingin seudulla saat HSL:n sivuilta tästä linkistä.

 

Valtionavustuksella katettiin osa kustannuksista

Sipoon kunta onnistui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiavustushaussa vuonna 2019 ja sai Traficomilta hankkeen rahoittamiseen valtionavustusta noin 28 500 euroa. Avustus kattoi noin puolet rakentamisen kustannuksista. Valtionavustuksella parannetaan kävely- ja pyöräilymahdollisuuksia kaupunkien ja kuntien katuverkoilla. Traficom myönsi vuoden 2019 investointiohjelman hankehaussa tukea koko maassa yhteensä 12 hankkeelle.

Lisätietoja:

Ari Luomala

Rakennuttajainsinööri

Sipoon kunta

ari.luomala (at) sipoo.fi

 

Eva Lodenius

Liikennesuunnittelija

Sipoon kunta

eva.lodenius (at) sipoo.fi

Seuraa meitä Sipoo rakentaa ja kehittää -Facebookissa!