Ruokapalvelut

Ruokapalvelun tavoitteena ja lähtökohtana, on tuottaa laadukkaita ateriapalveluita kaikille asiakasryhmille. Ruokapalvelu palvelee asiakkaita kaikissa elämänkaaren vaiheissa. Ruokapalvelut edistävät kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia noudattamalla eri asiakasryhmien ravintosuosituksia ja ohjaamalla terveellisten valintojen tekemiseen arjessa

Sipoon kunnan ruokapalvelussa noudatamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia, niin koulu-, päiväkoti-, kun vanhustenruokailussakin. Olemme mukana Portaat Luomuun ohjelmassa, nyt portaalla kolme. Pyrimme myös hankkimaan elintarvikkeemme mahdollisimman läheltä. Pääsäänntöisesti kaikki käyttämämme maitotaloustuotteet, lihat, siipikarjatuotteet sekä einekset ovat alkuperältään kotimaisia. Myös Kala ja kalatuotteet joita käytämme ovat pääsääntöisesti MSC ja sydänmerkittyjä, osa kaloista on kotimaista alkuperää. Juuresten, hedelmien ja vihannesten kotimaisuusaste riippuu sesongista. Pasta ja riisi jota käytämme, on tummaa tai kokojyvää. Salaatit tarjoamme komponentteina, jotta jokainen voi itse koostaa mieleisensä salaattiannoksen.

Ruokalistamme tehdään aina kuudeksi viikoksi kerrallaan, jolloin voimme huomioida erilaiset pyhät sekä sesonkien tuomat vaihtelut. Ruokalista julkaistaan aina kolmeksi viikoksi kerralla.

Kasvisruokaa on joka päivä tarjolla toisena vaihtoehtona yläkouluissa ja kerran viikossa pääruokalistalla kaikilla. Alakouluissa on myös mahdollista saada kasvisruokaa, jos se on perheellä kotona elämäntapa.

Kysymme säännöllisesti asiakkaidemme mielipidettä ruoasta, jolloin saamme meille arvokasta palautetta ruokapalvelun kehittämiseen. Kouluisamme toimii vuorotteluperiaatteella ns. ruokaraateja jossa oppilaat saavat tuoda esille omia toiveitaan ruoan suhteen, sekä osallistua uusien ruokalistalle tuotavien tuotteiden maistiaisiin. Näin saadaan ruokalistoille sellaisia tuotteita jotka oppilaille maistuvat.

Ruokapalvelut on toiminnallisesti keskitetty 3 valmistuskeittiöön.    
Jakelukeittiöitä on 29.

Svenska

Ylijääneen ruoan myynti

Sipoon kunnan ruokapalvelu myy ylijäänyttä lounasruokaa sote-aseman ruokasalissa, arkisin klo 13.15–13.25 välisenä aikana. Ruokaa ostetaan ruokasalista saatavaan n. 0,5 l rasiaan. Hinta on 2€/rasia. Ei ole varmaa, että ruokaa riittää myytäväksi joka päivä.

 

 

Ruokalistat
eRuokalista

(Koulut, päiväkodit, soteaseman ruokasali sekä osastot ja palveluasuminen)

 

Tutustu esitteeseemme!Yhteystiedot

Ruokahuoltopäällikkö
Marianne Putus
+358401914524
Palvelupäällikkö
Christina Lönnholm
+358503608785

 

Viimeksi muokattu 27.06.2019