< Ajankohtaista
05.05.2020

Sipoon kirjastot ja sisäliikuntapaikat avautuvat kesäkuun alusta

Sipoon kirjastot ja sisäliikuntapaikat avautuvat kesäkuun alusta

Sipoon kirjastot ja sisäliikuntapaikat avataan kesäkuun alusta. Suomen hallitus linjasi eilen (4.5.2020) koronavirusepidemian rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta.

Hallituksen mukaan muun muassa kirjastot, nuorisotilat, kuntouttava työtoiminta ja sisäliikuntapaikat avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain. Suljettuna olleet Sipoon kirjastot ja sisäliikuntapaikat, kuten Monitoimihalli, avataan siis kesäkuun alussa. Myös työllisyysyksikkö Risteyksen kuntouttava työtoiminta ja muu sisätoiminta tulee avautumaan. Avaamisen tarkemmat käytännöt ja mahdolliset asiakasmäärien rajoitukset suunnitellaan aluehallintovirastolta tulevien ohjeiden mukaisesti ja niistä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Sipoon kirjastossa selvitetään myös mahdollisuutta avata varatun aineiston noutaminen jo ennen kesäkuun alkua. Asiasta tiedotetaan mahdollisimman pian lisää.

Avoin nuorisotilatoiminta on Sipoossa kesätauolla 1.6. alkaen ja avautuu uudelleen elokuussa. Monitoimihallin aukiolo jää lyhyeksi kesätauon takia. Monitoimihallin palvelut ovat kesätauolla 19.6.-2.8.2020.

Etäpalvelut ja ulkokuntoilupaikat käytettävissä

Nuorisopalvelut, kirjasto, Sipoon Opisto ja liikuntapalvelut palvelevat toukokuussa edelleen myös etänä. Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse. Sipoon Opisto seuraa hallituksen linjausta ja järjestää useita etäkursseja toukokuussa. Opiston kesäkursseille voi ilmoittautua. Verkkokirjasto ja e-palvelut ovat käytettävissä verkko-osoitteessa helle.finna.fi.

Liikuntapalvelut on koonnut sivuilleen sipoo.fi:ssä erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeita kotioloihin. Ulkokuntoilupaikat, kuten frisbeegolfradat, urheilukentät ja kuntoportaat, ovat edelleen käytettävissä kokoontumisrajoitukset ja turvaetäisyydet huomioiden.

Etäopetus jatkuu lukioissa

Sipoon toisen asteen oppilaitoksissa jatketaan etäopetusta kevätlukukauden loppuun valtioneuvoston suosituksen mukaisesti.

Vierailukielto ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä ja terveyskeskussairaalan Akuutti- ja kuntoutusosastolla pysyy voimassa. Yksiköissä selvitetään mahdollisuuksia turvallisten sosiaalisten kontaktien järjestämiseksi.

Vaara ei ole ohi

Kunnanjohtaja Mikael Grannas muistuttaa sipoolaisia, että koronavirusepidemia tai tartuntavaara ei ole ohi rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta huolimatta.

-On tärkeää edelleen huolehtia fyysisen etäisyyden pitämisestä ja hyvästä käsihygieniasta. Kun avaamme palveluita sisätiloissa, pyrimme järjestämään käytäntöjä siten, että turvaetäisyydet säilyvät mahdollisimman hyvin. Haluamme myös muistuttaa, että jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa omaan ja läheistensä tartuntariskiin, Grannas sanoo.


Viimeksi muokattu
05.05.2020