< Ajankohtaista
08.05.2020

Sipoon hoiva-asumisen yksikössä on todettu asiakkaalla ensimmäistä kertaa koronavirustartunta

Yhdessä Sipoon ympärivuorokautisen hoiva-asumisen yksikössä on todettu asiakkaalla koronavirustartunta. Tämä on Sipoossa ensimmäinen hoiva-asumisen asiakkaalla todettu tartuntatapaus.

Tartunnan alkuperästä ei ole vielä tietoa ja tartuntaketjua jäljitetään parhaillaan. Kaikki kyseisen yksikön asukkaat ja koko henkilökunta testataan koronavirustartunnan varalta. Tartunnan saanut asiakas on siirretty hoidettavaksi toisaalle pandemiasairaanhoitoon, pois kyseisestä yksiköstä.

Asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi emme kerro tarkemmin, mistä yksiköstä on kyse. Yksikössä asuvien läheisiin on otettu puhelimitse yhteyttä asiasta ja siihen liittyvistä käytännöistä.

Suojavarustetilanne Sipoossa on erittäin hyvä ja suojavarusteita on riittänyt hyvin käyttöön. Kaikissa Sipoon hoiva-asumisen yksiköissä on otettu käyttöön suu-nenäsuojaimet ja muut suojavarusteet jo ennen valtakunnallista ohjeistusta. Hoiva-asumisen yksiköissä asukkaiden kontakteja toisiinsa rajoitetaan, ja kaikissa yksiköissä on edelleen voimassa vierailukielto.


Viimeksi muokattu
08.05.2020