Ymparisto.fi-verkkopalvelu | Vesilupa

Ymparisto.fi–verkkopalvelu on valtion ympäristöhallinnon yhteinen palvelu, josta löydät tietoa ympäristöhallinnon toimialaan kuuluvista asioista sekä hallinnon tehtävistä, toiminnan tavoitteista ja ajankohtaisista asioista. Ymparisto.fi on palvelusivusto yrityksille, kunnille, viranomaisille ja kansalaisille. Sivustoa ylläpitävät ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus SYKE, 13 elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta (ELY-keskus), Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA sekä aluehallintovirastot (AVI).

Etusivulle on koottu tuoreita uutisia, tiedotteita sekä informaatiota ympäristöhallinnon palveluista. Tarkempaa tietoa eri aiheista löytyy päävalikon aiheista tai haulla. Päävalikon aihealueet eli osiot ovat Vesi, Meri, Luonto, Ilmasto ja ilma, Kulutus ja tuotanto, Elinympäristö ja kaavoitus, Rakentaminen ja Asuminen.

Näiden lisäksi Kartat ja tilastot -osio sisältää ympäristöhallinnon tuottamaa tilastotietoa, ympäristön tilan indikaattorit sekä tietoa ympäristöhallinnon tietojärjestelmistä. Asiointi, luvat ja ympäristövaikutusten arviointi -osio sisältää tietoa kansalaisten ja yritysten tarvitsemista luvista, ilmoituksista, rekisteröinneistä sekä ympäristövaikutusten arvioinnista. Alueellista ympäristötietoa -osioon on koottu linkit kunkin ELY-keskuksen tuottamaan tietoon.

Palvelussa on myös erillisiä teemasivustoja. Teemasivustoilta löytyy tietoa eri ympäristöaiheisiin liittyvistä merkittävistä hankkeista, ohjelmista, seurannoista, tapahtumista ja verkostoista.