Järvi-meriwiki

Järvi-meriwiki on Suomen järvien ja Itämeren oma wiki eli verkkopalvelu, jota rakennetaan ja julkaistaan käyttäjien yhteistyöllä. Järvi-meriwikissä voit tarkastella ja julkaista vesistöihin ja merialueisiin liittyviä tietoja ja havaintoja esimerkiksi levä- tai jäätilanteesta ja pintaveden lämpötilasta.

Järvi-meriwikistä löytyy perustiedot kaikista yli 1 hehtaarin kokoisesta järvistämme ja Itämeren merialueista sekä valmiit työkalut, joilla käyttäjät voivat jakaa mm. valokuvia ja havaintoja. Järvi-meriwikiin voi perustaa havaintopaikkoja, tallentaa kohdekuvauksia ja lisätä tietoja tapahtumista. Järvi-meriwikiä voi myös käyttää järven kunnostushankkeen viestintään ja dokumentoimiseen.

Palvelun on perustanut ja sen ylläpidosta vastaa SYKE. SYKEn lisäksi sisältöjä ovat toimittaneet Luonnonvarakeskus (Luke) ja YLEn Elävä arkisto.

Järvi-meriwiki toimii verkossa normaalilla verkkoselaimella. Palvelu on maksuton ja tietojen selaaminen on mahdollista ilman kirjautumista. Tietojen muokkaaminen vaatii rekisteröitymisen ja sähköpostivarmennuksen.