Päiväkotiruokailu

Päivähoidossa ruokailut ovat osa lasten perushoitoa, kasvatusta ja opetusta. Ruokailun keskeisenä ravitsemuksellisena ja kasvatuksellisena tavoitteena on edistää ja ylläpitää lapsen hyvinvointia ja terveyttä.

Päivähoidon ruokailujen tavoitteena on turvata yhdessä kotien kanssa lapsen kasvu ja kehitys sekä opastaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon.

Lapsi syö sitä oman tarpeensa mukaisesti. Häntä kannustetaan tutustumaan uusiin ruoka-aineisiin ja maistamaan erilaisia ruokia.

Lapsena ja nuorena omaksutut terveyttä tukevat ravitsemus-, lepo- ja liikuntatottumukset luovat perustan aikuisiän hyvälle terveydelle ja ehkäisevät monien sairauksien vaaraa.

Ruokailun kasvatuksellisena tavoitteena on luoda hyvistä ruokailutottumuksista ja käytöstavoista elinikäisiä. Päiväkotiruokailun tavoitteena turvata lapselle riittävät ja tasapainoiset ateriat ja välipalat hoitopäivän aikana.

Ravitsemuskäsikirja kouluille ja päiväkodeille

Päiväkodin lounaalla tarjotaan

Pääruoka

Lämmin lisäke (peruna, pasta, riisi, ohrahelmi)

Leipä: näkkileipä, pehmeä täysjyväleipä

Rasva: kasvisrasvapohjainen

Salaattia/raaste/tuorepala, öljypohjainen salaatinkastike

Juoma: maito, piimä tai vesi

 

På svenska

Viimeksi muokattu 01.08.2017