< Ajankohtaista
15.05.2017

Talman koululle hankitaan väistötilat

Sipoon kunta tilaa tilapäiset väistötilat Talman koulun käyttöön sisäilmaongelmien ja oppilaiden oireilun takia.

Sivistysvaliokunta päätti tilapäisten paviljonkien tilaamisesta kokouksessaan tänään (15.5.). Valitettavasti väistötiloja ei ehditä saada käyttöön heti koulun syyslukukauden alkuun. Paviljongit saadaan viimeistään kevätlukukaudeksi 2018.

Kaksikerroksisiin paviljonkeihin saadaan sijoitettua kaikki koulun kuusi luokkaa sekä muun muassa erityisopetus, kanslia, käsityö ja opettajahuone. Ruokala, liikuntasali ja tekninen työ toimivat nykyisessä koulurakennuksessa myös väistötilojen saapumisen jälkeen. Paviljongit on tarkoitus sijoittaa koulunrakennuksen viereen aiemmin puretun päiväkodin tontille.

Talman koulussa Sipoossa tehtiin kattavia rakenteiden-, sisäilman ja LVI-tekniikan kuntotutkimuksia talvella 2015−2016. Tutkimuksissa havaittiin sisäilmaa heikentäviä tekijöitä ja suositeltiin korjauksia. Koulussa tehtiin kaikki kuntotutkimusraporteissa suositellut korjaukset vuonna 2016. Lisäksi vuoden 2017 kesäksi on suunniteltu B- ja C-rakennusten välisen väliseinän korjaamista ja A-osan ilmanvaihdon parantamista.

Korjausten jälkeen tehtyjen sisäilman seurantatutkimusten tulokset olivat tavanomaiset, mutta viimeisimmän oppilaiden oirekyselyn tulosten perusteella näyttäisi siltä, että oireet ovat lisääntyneet syksystä. Sivistysvaliokunta päätti tilata väistötilat varmistaakseen, että oppilailla on turvalliset ja terveelliset tilat.


Viimeksi muokattu
15.05.2017