Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli

Palveluseteli on yksi tapa tukea kuntalaisia yksityisten päiväkotien palvelujen käytössä. Jos perhe hakee palveluseteliä, he eivät voi samanaikaisesti saada Kelan myöntämää yksityisen hoidon tukea. Palvelusetelin saaja ei voi käyttää samanaikaisesti avoimen varhaiskasvatuksen palveluita.

Palvelusetelin arvo on tulosidonnainen. Tulosidonnaisuus lasketaan samojen tulorajojen mukaan kuin kunnallisessa päivähoidossa. Sisaralennus myönnetään perheille kunnallisen päivähoidon asiakasmaksuasetuksen mukaan.

 

Hae palveluseteliä kunnalta näin:

  1. Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Hae suoraan palveluntuottajalta.
  2. Päiväkotipaikan varmistuttua, hae kunnalta palveluseteliä sähköisesti täyttämällä hakemuksen eDaisy:ssä. Ilmoita samalla tulotietosi.
  3. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa maksavasi korkeinta asiakasmaksua. Kunta tarvitsee tuloselvityksen ennen palvelusetelipäätöksen myöntämistä.

Palveluseteli myönnetään, kun perhe on tehnyt yllä mainitut toimenpiteet ja yksityinen palveluntuottaja on ilmoittanut hoidon aloittamisesta kunnan Varhaiskasvatuspalveluille.

 

Asiakasmaksu

Yksityinen palveluntuottaja laskuttaa asiakasta itse. Palveluseteli-osuuden kunta maksaa suoraan yksityiselle palveluntuottajalle.

Perhe maksaa yksityisestä varhaiskasvatuspalvelusta saman asiakasmaksun kun kunnan varhaiskasvatuksessa. Tämän lisäksi palveluntuottajalla on mahdollisuus periä 0 – 30 euroa / lapsi / kuukausi ylimääräistä asiakasmaksua.

 

Viimeksi muokattu 20.10.2021