Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi vie jälleen Sipoonkorven kansallispuistoon

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kulkee jälleen kesäviikonloppuisin 13.5.-1.10.2023 välisenä aikana. Bussin reittiä on uudistettu edellisen kauden matkustajamäärien ja asiakkailta saadun palautteen perusteella.

Bussiyhteys helpottaa Sipoonkorven kansallispuistoon saapumista ja kannustaa kansallispuiston kävijöitä suosimaan julkista liikennettä. Samalla on haluttu helpottaa kansallispuiston pysäköintialueiden ajoittaista ruuhkautumista.

Linja on kolmen kunnan yhteisponnistus

Hop-On Hop-Off -reitti kulkee Tikkurilasta Koivukylän aseman ja Kuusijärven kautta Sipoon Nikkilään. Nikkilästä bussi kulkee Sipoon Vanhan kirkon, Sipoonjoen Perinnesaunan ja Korvenportin kautta Mellunmäen metroasemalle. Bussin päätepysäkit ovat Tikkurila, Nikkilä ja Mellunmäki. Pysäkkejä on tänä vuonna 15, kun niitä oli viime vuonna 10.

”Toivomme, että uudet pysäkit mahdollistavat yhä useammalle pääsyn Sipoonkorven kansallispuistoon, jossa voi viettää vaikka koko päivä luonnosta nauttien ja tulentekopaikoilla eväitä grillaillen”, kertoo Sipoon elinkeinopäällikkö Katri Roivainen.

Kuva: Suvi Suovaara

Sipoon kunnan ja Vantaan kaupungin yhteiselle bussilinjalle hyppää tänä vuonna mukaan myös Helsingin kaupunki.

”Haluamme olla mukana parantamassa Sipoonkorven kansallispuiston saavutettavuutta. Bussilinjan päätepysäkki Mellunmäessä, metrolinjan päätepysäkillä, tarjoaakin ensi kesänä helsinkiläisille ja kaupungissamme vieraileville helpon ja ekologisen yhteyden kansallispuistoon” kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Vitosen päivälipulla kansallispuistoon

Hop-On Hop-Off-bussin reittiä ajetaan matalalattiabussilla. Myös koirat ovat tervetulleita kyytiin. Bussin päivälipun hinta on 5 euroa ja yhdensuuntaisen kertalipun hinta 3 euroa. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta. Maksu suoritetaan kuljettajalle, ja maksuvälineinä toimivat käteinen ja maksukortit.

Reittiä operoi viime vuoden tapaan kuljetusyhtiö Taksikuljetus Oy.

Uusi HSL-bussilinja täydentää kulkuyhteyksiä

Vantaan kaupunki parantaa kulkuyhteyksiä Kuusijärvelle myös uuden HSL-bussilinjan 712 myötä. Uusi linja liikennöi kesäkaudella 2023 viikonloppuisin tunnin vuoroväleillä Tikkurilan ja Kuusijärven välillä. HSL-bussilinja kulkee Kuusijärvelle Hakunilan kautta. Matkalipuksi käy HSL:n matkalippu.

”Vantaalaiset pääsevät tulevana kesänä Kuusijärven uimarannalle ekologisesti jopa kahdella bussiyhteydellä. ’Bussilla biitsille’ tarkoittaa varmaa pääsyä uimarannalle ilman pysäköintihaasteita”, kertoo Kuusijärven kehittämishankkeen koordinaattori Anniina Laitala.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussin aikataulu ja reittikartta

Reittiaikataulu on tulossa myös HSL:n reittioppaaseen.

Kuva: Suvi Suovaara

Lampi keskellä metsää. Lammen pinta on tyyni ja puut heijastuvat sen pintaan.

 

Viimeksi muokattu 02.05.2023