Perhepolku-palvelu tukee vanhemmuutta tarjoamalla tietoa ja vertaistukea

Koronapandemia on kuormittanut vanhempia ja lisännyt lasten ja nuorten turvattomuutta, epävarmuutta ja huolta omasta arjesta ja tulevaisuudesta. Myös vauvaperheet kaipaavat tukea jaksamiseen. Näihin tarpeisiin vastaa Perhepolku-menetelmä verkkopalveluineen.

Perhepolkuun kuuluu kolme ilmaista, omatoimista verkkokurssia lasten iän mukaan: 0–6-vuotiaiden, 7–11-vuotiaiden ja 12–16-vuotiaiden perheille. Kurssien tavoite on vahvistaa koko perheen hyvinvointia ja tukea myötätuntoista vanhemmuutta niin suhteessa itseen, puolisoon kuin lapsiin. Verkkokurssit löytyvät suomen ja ruotsin kielellä osoitteesta perhepolku.fi.

− Perhepolku-palvelua on jo kokeiltu muualla Suomessa, ja se on saanut vanhemmilta hyvän vastaanoton. Kurssit eri-ikäisten lasten vanhemmille tavoittavat perheet lapsen tärkeissä siirtymä- ja kehitysvaiheissa, ja kurssien sisältö on koettu hyväksi ja hyödylliseksi, kertoo palvelusta vastaava Jenni Nikander.

Perhepolku on ennalta ehkäisevä tukimuoto, joka on kehitetty Jyväskylän yliopistossa. Perhepolku laajenee myös osaksi neuvoloiden toimintaa Itä-Uudenmaan kunnissa keväällä 2022. Koulutetut terveydenhoitajat vetävät Perhepolku-ryhmiä, joista saa lisätietoa neuvoloista ensi vuoden puolella.

Viimeksi muokattu 08.12.2021