Osallistu taiteen tekemiseen

Viisi eritaustaista ja monikielistä taiteilijaa kokoontuu yhteen ja järjestää työpajoja 1.–12. kesäkuuta yhdessä porvoolaisten ja sipoolaisten kanssa luomalla julkisia taideinstallaatioita. Nämä pop-up-työpajat järjestetään julkisilla paikoilla sekä kuntien keskusta-alueilla että kylissä.

Taiteilijakollektiiviin kuuluu draamataiteilija ja ohjaaja Jordy Valderrama, kuvataiteilija ja taidekasvattaja, Emma Hovi, kuvataiteilija ja kuraattori Terese Kühl, valokuvaaja Riband Kurd ja koreografi ja multimediataiteilija Beniamino Borghi

– Taidetyöpajassa pääsee kokeilemaan muun muassa miten omat tunteet pääsevät osaksi suurempaa taideinstallaatiota. Tule rohkeasti mukaan, ennakko-osaamista tai ilmoittautumista ei tarvita, rohkaisee Jordy Valderrama.

Tutustu myös valokuvanäyttelyyn ja videoteokseen

Taidetyöpajojen lisäksi järjestetään valokuvanäyttely, joka on avoinna Galleria Vanha Kappalaisentalon piha-aitassa 2.6.–28.8. ti-su klo 10-16 (Välikatu 13, Porvoo). Valokuvaaja Riband Kurdin The Forgotten Keys -näyttely piha-aitassa esittelee valikoituja hetkiä ympärillämme olevien ihmisten jokapäiväisestä elämästä.

– Valokuvien avulla haluan puhua siitä, mitä tunnen, kuinka tunnen koti-ikävää tai yksinäisyyttä uudessa maailmassamme, Riband Kurd kertoo.

Projektiin kuuluu myös videoteos, joka on esillä Taidetehtaan yläaulassa ajalla 10.–12.6.

The Forgotten Keys -työpajojen kiertuekalenteri:

1.6. klo 12-15 Porvoo, Galleria Vanha Kappalaisentalo
5.6. klo 12-14 Sipoo, Box Café & Grill
9.6. klo 17-20 Sipoo, Artborg, Nikkilä
10.6. klo 12-15 Porvoo, Kokonniemi maauimala
11.6. klo 10-12 Porvoo, Pellingin kesätori
12.6. klo 12-13.30 Porvoo, Runebergin Puisto
12.6. klo 14-15 Porvoo, Kulttuuritalo Grand

Työpajat ja valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa. Globe Art Point tukee ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden työskentelyä Suomessa. Projekti on osa Globe Art Pointin GAP LAB SVENSKFINLAND-hanketta, jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kulttuuri Kylässä – Kultur i byn -hanke.

Kuva: The Forgotten Keys

Taideinstallaatio ja viisi taiteilijaa.

 

Viimeksi muokattu 02.06.2022