Näe ja koe Söderkullan kartanon alueesta laadittu kulttuurihistoriallinen virtuaalikierros näppärästi omalta laitteeltasi

Virtuaalikierros tarkoittaa sitä, että voit kulkea vapaasti ja vaivattomasti ympäriinsä virtuaalisessa ympäristössä ja kokea paikan, kuin olisit paikan päällä.

Sipoon kunta on julkaissut kotisivuillaan Söderkullan kartanon ja Sibbesborgin ympäristöön sijoittuvan virtuaalikierroksen, joka esittelee alueiden kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita niin maan tasolta kuin yläilmoista 360 asteen näkymien kautta.

Virtuaalikierroksen on toteuttanut kuvatoimisto Northman VR yhteistyössä kunnan yhdyskunnan ja ympäristön toimialan ja kulttuuripalveluiden työntekijöiden sekä Sipoon kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Historiatietoja, luontomaisemia ja vanhoja valokuvia

Olitpa sitten kiinnostunut Söderkullan kartanon alueen historiasta, nykyisestä palvelutarjonnasta tai pelkästään kauniista luontomaisemista, tarjoaa virtuaalikierros varmasti uusia tapoja tutkia alueen jo ennestään tuttuja ja tuntemattomia kohteita.

Virtuaalikierrokseen on lisätty muun muassa alueen historiasta ja palvelutarjonnasta kertovia tietolaatikoita sekä Sipoon kotiseutuyhdistyksen arkiston tarjoamia vanhoja valokuvia.

Virtuaalikierros soveltuu monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Kesäkuussa kuvattu ja alkusyksystä 2023 viimeistelty virtuaalikierros on kunnan tarjoama avoin ja maksuton palvelu. Sisällöltään monipuolinen virtuaalikierros soveltuu helppokäyttöisyytensä vuoksi mitä erilaisiin käyttötarkoituksiin – esimerkiksi paikallishistorian vahvistamiseen, kouluopetuksen elävöittämiseen tai ihan vain alueen palvelutarjontaan tutustumiseen.

Voit käydä kokemassa virtuaalikierroksen missä tahansa ja millä laitteella tahansa. Käyttäjäystävällisintä virtuaalikierroksen kokeminen on kuitenkin vaakasuuntaiselta näytöltä, kuten tabletilta taikka tietokonenäytöltä. Virtuaalikierros on tutustuttavissa niin suomen kuin ruotsin kielellä.

Pääset tutustumaan jatkossa Söderkullan kartanon ja Sibbesborgin virtuaalikierrokseen Visit Sipoon verkkosivuilta ja tämän linkin takaa.

Voit käydä tutustumassa myös aikaisemmin laadittuun Nikkilän itäisen Jokipuiston ja Jokilaakson maisemiin sijoittuvaan virtuaalikierrokseen täältä.

 

Linkit:

Söderkullan kartanon ja Sibbesborgin virtuaalikierros

Nikkilän itäisen Jokipuiston ja Jokilaakson virtuaalikierros

 

Viimeksi muokattu 26.09.2023