Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 50−54-vuotiaille Sipoossa maanantaina 10.5. klo 18

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

-Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Voimme avata vain sen verran aikoja varattavaksi kuin saamme Sipooseen rokotteita. Nyt avattava ikäryhmä on Sipoossa suuri. Ajanvaraus avautuu lähes 1 500 ihmiselle, joten kaikille heille ei ole mahdollista antaa aikoja heti lähipäiville, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

 • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • Kaikki 55−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1966 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat):
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • 50−54-vuotiaat (eli vuosina 1967-1971 syntyneet):
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja maanantaista 10.5.2021 klo 18 alkaen
 • 16−54-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1967-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Alle 50-vuotiaiden rokotusten arvioidaan alkavan Sipoossa toukokuun lopussa

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Toukokuussa saatavien rokotemäärien ja nyt rokotusvuorossa olevien ryhmien koon perusteella arvioidaan tällä hetkellä, että 45−49-vuotiaiden rokotukset päästäisiin aloittamaan Sipoossa toukokuun lopussa.

-Nyt avattavien 50−54-vuotiaiden lisäksi toukokuussa rokotteita menee kaikkein ikääntyneimpien tehosterokotuksiin. Aikoja ei voida antaa sen enempää kuin rokotuksiakaan saadaan. Eri kunnat saavat rokotteita eri määriä ja rokotemäärät riippuvat esimerkiksi siitä, kuinka paljon kunnassa on ikääntynyttä väestöä. Rokotusvuorojen etenemiseen vaikuttaa paljon myös se, että Sipoossa iäkkäämmät ja jo vuorossa olevat ryhmät ovat rokottautuneet aktiivisemmin kuin esimerkiksi joissakin muissa kunnissa, Kokko kertoo.

Sipoolaisista ensimmäisen rokoteannoksen on ehtinyt saada 30,4 prosenttia ja tehosteannoksen on saanut 3,3 prosenttia sipoolaisista. Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen yli 90 prosenttia ja 65-69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli 80 prosenttia.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.

-Toistaiseksi kunta ei ole vielä saanut tietoja siitä, minkä verran rokotteita saadaan Sipooseen kesäkuussa. Alle 40-vuotiaiden osalta alustavat arviot rokottamisen aloitusajankohdasta tehdään, kun saamme tietoa kesäkuun rokotemääristä. Arvauksia ja siten vääriä lupauksia emme halua tehdä, Kokko sanoo.

Linkit:

Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa

 

Viimeksi muokattu 07.05.2021