Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 40−44-vuotiaille perjantaina 28.5. klo 12

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

-Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla ajanvarausta yrittäessä, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Aikoja avataan yhtä paljoin kuin kunnalle on ilmoitettu rokotteita saapuvan. Ajoittain olemme saaneet lisäeriä, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

 • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • Kaikki 45−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1976 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat):
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • 40−44-vuotiaat (eli vuosina 1977-1981 syntyneet)
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja 28.5. klo 12 alkaen.
 • 16−44-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1977-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 38,2 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on saanut 7,8 prosenttia. Yli 80-vuotiaista jo yli 80 prosenttia on saanut myös tehosterokotteen. Ja myös 75-79-vuotiaista molemmat rokoteannoksen on saanut jo yli 40 prosenttia.

-Sipoossa vuorossa olevat rokotusryhmät ovat olleet hyvin aktiivisia varaamaan rokotusvuoroja. Rokotekattavuus vakavimmassa riskissä olevilla iäkkäillä onkin Sipoossa erittäin hyvä, Kokko kertoo.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.

Osa voi jo tulostaa rokotustodistuksen Omakannasta

Rokotustodistukset tulevat sipoolaisille näkyviin Omakantaan vaiheittain. Osa rokotetuista voi jo tulostaa tai ladata itselleen rokotustodistuksen Omakannasta, mutta kaikilla rokotustiedot eivät ole vielä kunnossa Omakannassa.

Potilastietojärjestelmän toimittaja muuttaa parhaillaan järjestelmän rokotustietoja koronarokotustodistuksen vaatimaan muotoon. Vähitellen rokotustodistuksen tulostaminen tai lataaminen tulee mahdolliseksi kaikille rokotetuille.

Linkit:

Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa

 

Viimeksi muokattu 27.05.2021